.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Οριστικά εκτός οι αγρότες από το πάγωμα εισφορών

Οριστικά εκτός οι αγρότες από το πάγωμα εισφορών

Μπίκας Αλέξανδρος| Agronews.gr
Ψαλίδισε τις ελπίδες των αγροτών, ότι θα ισχύσει τελικώς και για εκείνους η εξαγγελία Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ περί παγώματος στις ασφαλιστικές εισφορές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, μιας και φορολογικά οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.
Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ, όχι των αγροτών, που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31.12.2016, «παγώνουν».Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ, όχι των αγροτών, που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31.12.2016, «παγώνουν».

Η ερώτηση απευθύνονταν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ.

Σύμφωνα μ' αυτές, οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ, που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31.12.2016, «παγώνουν», χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζητούσε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα:
-Εντάσσονται ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δέσμευση του Π/Θ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα ή θα προκύψουν μέχρι 31-12-2016 από απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ;
-Πότε θα ξεκινήσει το «πάγωμα» και η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για αυτούς που καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές;
Όπως τονίζει ο Βουλευτής, τα ερωτήματα αυτά έμειναν αναπάντητα κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την δυνατότητα ένταξης στην ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν εντάχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, εκτός από το θέμα της ενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και αυτών που θα δημιουργηθούν μέχρι 31/12/2016, των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και του Ταμείου Αυτοαπασχολουμένων και ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινήσεις και απαντήσεις για:
1)Ποιες εννοεί ο Π/Θ ως ληξιπρόθεσμες οφειλές;
2)Από πότε θα ισχύσει η εξαγγελία του; Συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που έχουν ή θα χάσουν τη ρύθμιση;
3)Για ποιο λόγο η διάκριση σε βάρος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και εξαιρούνται από ευεργετικές διατάξεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου