.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο Οροπέδιο Λασιθίου - Μεγάλες οι ζημιές


oropedio8.jpg

Για ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες των κηπευτικών ειδών κάνουν λόγο οι παραγωγοί στο Οροπέδιο Λασιθίου, εκτιμόντας τις ζημιές που άφησε πίσω της η 20λεπτη αλλά έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κρήτη.  
oropedio3.jpg


Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες οι ζημιές είναι μεγάλες:
oropedio4.jpg


oropedio5.jpg


oropedio7.jpg


oropedio.jpg
Μιλώντας στο ekriti.gr ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Οροπεδίου Λασιθίου, Μανώλης Πατεράκης, ανέφερε πως οι ζημιές είναι μεγάλες και πως οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Είκοσι λεπτά χαλάζι ήταν αρκετό για να μας καταστρέψει, είπε χαρακρητιστικά.
oropedio9.jpg


oropedio10.jpg
Χαλάζι στο μέγεθος καρυδιού...
Από την πλευρά του ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με έγγραφο του στον ΕΛΓΑ Ηρακλείου, ζητά την άμμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται. Συγκεκριμένα στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
Την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών με ραγδαία χαλαζόπτωση στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες, ζητάει με επείγον έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Ειδικότερα στο έγγραφο του προς τα στελέχη του ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει:  «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα ραγδαία χαλαζόπτωση η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι κατέστρεψε  ολοσχερώς τις αγροτικές καλλιέργειες στο οροπέδιο Λασιθίου και λόγω της έντασης και της διάρκειάς της, επλήγησαν ΚΑΘΟΛΙΚΑ όλες οι καλλιέργειες οπωροκηπευτικών καθώς και τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».
ζημιές οροπεδιο


ζημιές οροπεδιο


ζημιές οροπεδιο
Ο Δήμαρχος κοινοποιεί μάλιστα το υπηρεσιακό έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον αγροτικό συνεταιρισμό Οροπεδίου Λασιθίου, και τον αγροτικό σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.
Πηγή:: http://www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου