.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι καλοί τρόποι

Αποτέλεσμα εικόνας για χωριο γαιδαρος φωτο

Στην Αθήνα είχε πάει μια χωριατοπούλα κι είχε ζήσει κοντά στ’ αδέρφια της μερικά χρόνια. Όταν ήρθε μετά στο χωριό, δεν άφηνε ευκαιρία να μη δείξει πως είναι η πρωτευουσιάνα και η μορφωμένη του χωριού με τους καλούς τρόπους.
Μια μέρα εκαβαλίκεψε το γάιδαρο να πάει στον κήπο τους. Αμα έφτασε εκεί, άρχισε να του λέει:
– Εφτάξαμε. Στάσου, σε παρακαλώ, να κατεβώ. Στάσου. Μα ο γάιδαρος επήγαινε χωρίς να δίδει σημασία.
Κι η κοπελιά συνέχισε με τις ίδιες ευγένειες:
– Στάσου, σε παρακαλώ, να κατεβώ. Δε με ακούς; Ένας χωριανός της, που έσκαφτε στο διπλανό περιβόλι και άκουσε «τους καλούς τρόπους» της κοπέλας, της είπε ταραχισμένος:
– Α δεν του πεις, κακομοίρα, «πσου!»    θα σε πάει στη Χώρα, μόνο να το κατέχεις.
Πατεριανάκης Μαρίνος – Βόνη Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου