.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγή για γλυκό κουταλιού φραγκόσυκο


Αποτέλεσμα εικόνας για φραγκόσυκα φωτογραφία
Θα χρειαστείτε:
  • 1.280 γρ φραγκόσυκα καθαρισμένα
  • 1.280 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • Χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φραγκόσυκα από την φλούδα και τα αγκάθια. Αυτή η διαδικασία θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τα αγκάθια είναι πολύ λεπτά και δεν πρέπει να κολλήσουν πάνω στο καθαρό φρούτο μας.
Τα τοποθετούμε κατά προτίμηση ολόκληρα σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη και ραντίζουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Μετά από 8 περίπου ώρες παίρνουμε τα υγρά που έχουν βγάλει καθώς και την ζάχαρη που πιθανόν να μην έχει λιώσει και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε τα φραγκόσυκα και βράζουμε άλλα 5 λεπτά δυναμώνοντας την φωτιά μας.Σβήνουμε και αφήνουμε τα φραγκόσυκα μέσα στο σιρόπι.
Την άλλη μέρα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει ξαναρίχνουμε τα φραγκόσυκα και σε δυνατή φωτιά βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας, προσθέτουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αμέσως ρίχνουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Σημείωση: Για να διαπιστώσουμε ότι το γλυκό μας έχει δέσει, παίρνουμε σε ένα πιατάκι λίγο σιρόπι, το κρυώνουμε στο ψυγείο και στάζουμε με το κουταλάκι μας σε μια στεγνή επιφάνεια μια σταγόνα, εάν σχηματιστεί μια μπαλίτσα σαν μαργαριτάρι το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία!!
Πηγή:http://www.tospitiko.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου