.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές με φύλλα από φραγκόσυκα

Αποτέλεσμα εικόνας για φραγκόσυκα φωτογραφία
Τα φραγκόσυκα βρίσκονται σε αφθονία στα περισσότερα νησιά μας αλλά και στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τόσο ο καρπός όσο και τα φύλλα τους χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και αποτελούν πραγματική νοστιμιά! Είναι φρούτο πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες ενώ λέγεται ότι μειώνει τον διαβήτη.
Δείτε τις συνταγές

Ψητά φραγκόσυκα
Πως ετοιμάζουμε τα φραγκόσυκα
- Κόβουμε τα φρέσκα φύλλα στο μέγεθος.... μιας μεγάλης παλάμης.Τ α αγκάθια να είναι μαλακά ακόμα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξυρίζουμε τα αγκάθια και την φλούδα περιμετρικά.
- Πλένουμε τα φύλλα λίγο για να φύγει το gel, και τα σκουπίζουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα βάζουμε σε ζεστή σχάρα και τα ψήνουμε 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά,, ώστε να φανούν τα σημάδια της σχάρας και είναι έτοιμα....
- Τα χαράζουμε και βάζουμε λαδόξυδο, αλάτι και ρίγανη..
*Μπορούμε  να φτιάξουμε μια ωμή σάλτσα με:
- φρέσκα ντομάτα
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- ρίγανη
- 3-4 σταγόνες tabasco και
- τριμμένη φέτα
*Επίσης κόβονται κυβάκια και τα προσθέτουμε στην ομελέτα.
Σαλάτα
- Τα καθαρίζουμε όπως πριν.
- Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα πλένουμε καλά σε κρύο νερό να φύγει λίγο το gel.
- Βράζουμε νερό με ένα κρεμμύδι και ένα σκόρδο (τα οποία πετάμε μετά).
-Προσθέτουμε στο νερό τα φύλλα και τα βράζουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τα σουρώνουμε  και τα ξεπλένουμε, με κρύο νερό.
   Είναι έτοιμα.
- Φτιάχνουμε σαλάτα με τα φύλλα βρασμένα, προσθέτοντας :
- μαύρα φασόλια,
- καλαμπόκι,
- ντομάτα,
- κάπαρη,
- ελιές,
- μαϊντανό,
- φρέσκο κρεμμύδι,
- τριμμένη φέτα,
- αλάτι,
- λαδόξυδο,
- 5-6 σταγόνες tabasco
...και ό,τι άλλο θέλετε.

*Πριν να σερβίρουμε κόβουμε βραστά αυγά με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω.
*Τα βρασμένα φύλλα φυλάσσονται σε αεροστεγές μπολ για 2-3 ημέρες
στο ψυγείο μας.

Πηγή: www.mytaste.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου