Τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους, ζουμερά και γλυκά. Τα μανταρίνια τα προλαβαίνετε, για μια σπιτική και σχεδόν άγλυκη μαρμελάδα.
Υλικά για 2 βαζάκια
- 1 πορτοκάλι βιολογικό
- 2 μανταρίνια βιολογικά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη για 1 κιλό φρούτα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα χοντρά
- Κρατήστε τη φλούδα
- Σε νερό που βράζει βάλτε τα να ασπρίσουν για 5 λεπτά
- Κόψτε τα σε φετούλες και κρατήστε λίγο άσπρο, έχει πυκτίνη και βοηθάει τη μαρμελάδα να πήξει
- Κρατήστε και μερικά κουκούτσια
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη φλούδα τους, το χυμό λεμονιού, τα ξυλαράκια κανέλας και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε και αφήστε τα 40 λεπτά
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
- Αν έχει αφρό στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον
- Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και σκεπάστε αμέσως με το βιδωτό καπάκι
- Αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα
- Σηκώστε τα όρθια μόνο όταν κρυώσουν
Πηγή: Μαρμελάδα πορτοκάλι και μανταρίνι | iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου