.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Καλλιεργητικές φροντίδες για αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών σε πυρηνόκαρπα και ελιά


Αγροτικές Καλλιέργειες





















H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας ανακοινώνει προς τους καλλιεργητές πυρηνοκάρπων και ελιών του Νομού μας ότι το βλαστικό στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι παραπάνω καλλιέργειες είναι ευαίσθητο για την ανάπτυξη συγκεκριμένων ασθενειών, ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες αυξημένης υγρασίας (βροχή και νεφοσκεπής καιρός) και θερμοκρασιών μεταξύ 10και 20 oC. Συγκεκριμένα:
  • Για τα πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, νεκταρινιά, βερυκοκιά και δαμασκηνιά) που βρίσκονται στο στάδιο της άνθησης, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης της μονίλιας. Συνήθως ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες και την ευαισθησία της ποικιλίας συνιστώνται έως 3 ψεκασμοί, στα στάδια της λευκής κορυφής, στην πλήρη άνθηση και στην πτώση των πετάλων.
  • Για την ελιά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προσβολής της νέας βλάστησης από το κυκλοκόνιο. Το κυκλοκόνιο είναι μυκητολογική ασθένεια του φυλλώματος που ενδημεί στην ΠΕ Σερρών και μπορεί να προκαλέσει έντονη και πρόωρη φυλλόπτωση των ελαιοδένδρων που πολλές φορές οδηγούνται σε σημαντική μείωση της παραγωγής έως και ολική ακαρπία. Το σωστό κλάδεμα βοηθά στον αερισμό της κόμης και στη μείωση του κυκλοκονίου. Στα ελαιοκτήματα που υπάρχουν παλαιότερες προσβολές φύλλων, προτείνεται να γίνει ψεκασμός όταν το μήκος της νέας βλάστησης είναι 2-5 cm. Εφόσον συνεχίσουν να επικρατούν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, ο ψεκασμός θα πρέπει να επαναληφθεί και μετά από 20-30 ημέρες. Προτείνονται ψεκασμοί με εξειδικευμένα κατά του κυκλοκονίου μυκητοκτόνα και με χαλκό. Αν χρησιμοποιηθεί ο χαλκός συνιστάται να γίνει καλή διαβροχή της κόμης του δένδρου. 

  • Πηγή: http://www.agrocapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου