.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ας γνωρίσουμε τον σκατζόχοιρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για σκαντζοχοιρος φωτογραφιες
Ένα ζωάκι παρεξηγημένο, αξίζει όμως να το γνωρίσεις γιατί σίγουρα κάτι κρύβει και πραγματικά αξίζει τον κόπο..!
Ο σκαντζόχοιρος ανήκει στην τάξη των εντομοφάγων και στην ομοταξία των θηλαστικών. Το θηλυκό γεννά αρχές του καλοκαιριού 3-6 μικρά και η κύηση διαρκεί 40-60 ημέρες περίπου. Τα μικρά θηλάζουν για ένα μήνα ενώ αργότερα αφού ακολουθήσουν τη μαμά τους και εκπαιδευτούν αναζητούν από μόνα τους τροφή. Ως πρώτη απειλή τα νεογέννητα αρσενικά, αντιμετωπίζουν το αρσενικό (πατέρα) όπως συμβαίνει σε πολλά ζώα. Η διάρκεια ζωής στους μικρόσωμους σκαντζόχοιρους είναι 2-4 έτη ενώ στους μεγαλόσωμους 4-7 έτη.

Αν και ανήκει στη τάξη των εντομοφάγων είναι σχεδόν παμφάγο. Τρώει φρούτα, έντομα, σαλιγκάρια, φίδια, μανιτάρια και πολλά άλλα. Παρουσιάζουν δυσανεξία στην λακτόζη και όμως τους αρέσει να τρώνε τυρί και γάλα, δυστυχώς με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν. Γενικότερα ανάλογα με το είδος τους τρέφονται διαφορετικά, για παράδειγμα οι σκαντζόχοιροι του δάσους είναι εντομοφάγοι, οι αφγανικοί σκαντζόχοιροι τρέφονται με μούρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκαντζοχοιρος φωτογραφιες
Ο μικρός μας φίλος λοιπόν είναι νυκτόβιος αφού προτιμά την ημέρα να κρύβεται και να κοιμάται! Πολλοί πέφτουν σε χειμέρια νάρκη όμως όχι όλοι, αυτό εξαρτάται από την θερμοκρασία, το είδος του και την τροφή (αν υπάρχει άφθονη ή  όχι).

Έχει όμως πολλούς εχθρούς αλλά ξέρει να αμύνεται καλά, γίνεται μια μπάλα και  με τη βοήθεια υποδόριων μυών κάνουν τα αγκάθια να βγουν προς τα έξω. Οι εχθροί ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκαντζοχοιρος φωτογραφιες
Οι σκαντζόχοιροι έχουν πολλές κοινές ασθένειες με τους ανθρώπους όπως καρδιαγγειακές ασθένειες, καρκίνο κ.α. Ο σκαντζόχοιρος πρέπει να τρέφεται με έντομα με λίγος λίπος και πολλές πρωτεΐνες, στην αντίθετη περίπτωση που τρώει πολλές και διαφορετικές τροφές προκαλείται η παχυσαρκία με αποτέλεσμα να αρχίζουν τα καρδιαγγειακά προβλήματα και οι ασθένειες του ήπατος.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκαντζοχοιρος φωτογραφιες
Οι απειλές που αντιμετωπίζει το ζωάκι αυτό είναι ως συνήθως από ανθρώπους. Δυστυχώς όπως και πολλά μικρόσωμα ζώα το αυτοκίνητο αποτελεί μεγάλη απειλή. Άλλος κίνδυνος προέρχεται από τα εντομοκτόνα, όταν δηλαδή ο σκαντζόχοιρος τραφεί με έντομα τα οποία έχουν εντομοκτόνο αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα με αποτέλεσμα να πεθαίνουν.  



Πηγή>Adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου