.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Έπιασε tuta absoluta η πρώιµη βιοµηχανική ντοµάτα Βόλου


Δούσκα Ελένη| Agronews.gr
Ανησυχητικά υψηλοί είναι οι πληθυσµοί του εντόµου Tuta Absoluta, στις πρώιµες καλλιέργειες βιοµηχανικής τοµάτας, όπως ανακοινώνει, προς ενηµέρωση των παραγωγών, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου.
Μάλιστα, οι ειδικοί του Κέντρου τονίζουν ότι έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών στις πρώιµες καλλιέργειες ντοµάτας.

Με δεδοµένο ότι το έντοµο έχει πολλές γενεές και σύντοµο βιολογικό κύκλο, οι γεωπόνοι συνιστούν ψεκασµό, µετά τη δύση του ήλιου, µε ένα µόνο εκλεκτικό εντοµοκτόνο και επανάληψη 15 ηµέρες µετά. Επιπλέον, συστήνεται στους παραγωγούς να παρακολουθούν συνεχώς τις καλλιέργειές τους, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ιδανικές για την ανάπτυξη του πληθυσµού των τετρανύχων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ψεκασµοί πρέπει να γίνουν µόνο µετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτοµα ανά φύλλο) και όχι προληπτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου