.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αλλαγή πλαστικού κάλυψης του θερμοκηπίου. Πόσο κοστίζει?

Αποτέλεσμα εικόνας για θερμοκηπια φωτογραφιες

Κάναμε μια έρευνα αγοράς για να προσδιορίσουμε  το κόστος αλλαγής του πλαστικού του θερμοκηπίου σήμερα.Τα αποτελέσματα είναι λίγο...αποκαρδιωτικά!
Στην λιανική, βρήκαμε τιμές που κυμαίνονται περίπου στα 4.85 ευρώ ανά κιλό, για το θερμολούξ με τριετή διάρκεια απο τα Πλαστικά Κρήτης.
Η αφαίρεση του παλιού και τοποθέτηση του νέου απο συνεργείο,καστίζει περίπου 250 με 300 ευρώ ανα στρέμμα.
Θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα επιπλέον κόστος υλικών(κλίπς,πηχάκια,σφήνες καρφιά κλπ)της τάξης των 150 ευρώ ανα στρέμμα.
Το κάθε στρέμμα για να σκεπαστεί,χρειάζεται περίπου 250 κιλά πλαστικού.
Ετσι,το τελικό κόστος που πληρώνει ο παραγωγός για κάθε στρέμμα,το υπολογίσαμε γύρω  στα 1650 ευρώ.Τα ποσά βέβαια και για τα πλαστικά κάλυψης όπως και για όλα τα αγροτικά εφόδια,είναι πάντα τοις μετρητοίς.
Μονόδρομος είναι λοιπόν και για τον παραγωγό να πουλά τα προιόντα του μόνο τοις μετρητοίς ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται τουλάχιστον στις υποχρεώσεις του...     Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου