.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΟΞΥΖΕΝΈ (ΥΠΕΡΟΞΕΊΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΌΝΟΥ) ΣΤΑ ΦΥΤΆ

Η χρήση του οξυζενέ (υπεροξείδιου του υδρογόνου) στα φυτά

Η χρήση του οξυζενέ στη βιολογική καλλιέργεια

Είναι γνωστό, ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο και είναι πλήρως συμβατό με τους οργανικούς κήπους. Είναι αναγνωρισμένο σε πολλές χώρες του κόσμου, ως ένα οργανικό μέσο για θεραπείες στις βιολογικές καλλιέργειες. Πολλοί ζωντανοί οργανισμοί παράγουν φυσιολογικά υπεροξείδιο του υδρογόνου, ως ένα παραπροϊόν του οξειδωτικού μεταβολισμού τους.

Πως μπορεί να μας βοηθήσει το υπεροξείδιου του υδρογόνου
Με πολλούς τρόπους. Όταν έχουμε σκουλήκια στις ρίζες και άλλα παράσιτα του εδάφους που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ριζοποτίζουμε με ένα αραιωμένο διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και θα απαλλάξουμε τα φυτά από τα παράσιτα που τα προβληματίζουν. Η ελάχιστη ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι ικανή να σκοτώσει μύκητες, προνύμφες και παρασιτικά νηματώδη με την επαφή. Κάνουμε 2 ριζοποτίσματα που ανάμεσά τους θα πρέπει σε βάθος 5 πόντων το χώμα να έχει στεγνώσει.

Με αραιωμένο διάλυμα του υπεροξειδίου του υδρογόνου αν ψεκάσουμε τα φύλλα –και από κάτω, θα καθαρίσουμε τα φυτά από κάθε είδους παράσιτα όπως οι αφίδες και ο τετράνυχος.

Αν υπάρχει περίοδος παρατεταμένης υγρασίας, το ριζοπότισμα με οξυζενέ θα μας βοηθήσει, αφού θα δώσει στις ρίζες το απαραίτητο οξυγόνο και θα αποτρέψει τις αναερόβιες συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται βακτήρια.

Ψεκάζοντας μια φορά την εβδομάδα τα φύλλα, προστατεύουμε τα φυτά μας από μύκητες όπως ο περονόσπορος, το ωίδιο κλπ.

Η χρήση του για ψεκασμούς του φυλλώματος δεν έχει περιορισμούς, αλλα στο έδαφος πρέπει να είναι περιορισμένη και μόνο όταν είναι απαραίτητη, γιατί μαζί με τα παράσιτα, θα σκοτώσει και τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς, κάτι που κάνει και ο χαλκός.

Το ψεκαστήρι πρέπει να είναι αχρησιμοποίητο και δεν θα το χρησιμοποιούμε για τίποτε άλλο, ενώ και το νερό καλύτερα να είναι αποσταγμένο.

Η δοσολογία σε όλες τις περιπτώσεις είναι έως 1% οξυζενέ. Από 3% και πάνω, καίει τα φυτά.

Χρήστος Σαββίδης - Chris De Per, Βιοκαλλιεργητής-ερευνητής, αρθρογράφος

Πηγή>http://www.ftiaxno.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου