.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ξήρανση ράχης: Η διαταραχή της ισορροπίας στη θρέψη του αμπελιού

Ξήρανση ράχης: Η διαταραχή της ισορροπίας στη θρέψη του αμπελιού


Στο ακραίο τμήμα του τσαμπιού οι ράγες μαραίνονται (μη τροφοδότηση με νερό) και στη συνέχεια η ράχη συρρικνώνεται και τελικά ξεραίνεται. Οι κλιματολογικές συνθήκες επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην εμφάνιση της «ασθένειας».
Καλλιεργητικά μέτρα
Καλλιεργητικά μέτρα που μπορεί να επιδράσουν θετικά στην προληπτική αντιμετώπισή της:
  • Βελτίωση της υφής και της γονιμότητας του εδάφους με προσθήκη οργανικής ουσίας για την καλύτερη τροφοδοσία των πρέμνων με νερό.
  • Κατάλληλο κλάδεμα και βλαστολόγημα (ζωηρά πρέμνα με γρήγορα αναπτυσσόμενη βλάστηση παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία.
  • Αποφυγή πλούσιας λίπανσης (ιδιαίτερα της καλιούχου).
Σε αμπελώνες που υπάρχει το πρόβλημα να γίνεται επέμβαση με άλατα μαγνησίου, η οποία να επαναληφθεί μετά από 10-15 μέρες. Να γίνεται καλή διαβροχή των σταφυλιών.

Πηγή>http://www.ellinikigeorgia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου