.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Πόσοι Αμερικανοί νομίζετε ότι πιστεύουν πώς το σοκολατούχο γάλα βγαίνει από τις… καφέ αγελάδες;Άλλη μια «απόδειξη» ότι δεν πρόκειται ακριβώς για τον πιο έξυπνο λαό της υφηλίου…«Ανησυχητικά» για την… πνευματική κατάσταση των Αμερικανών είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομίας των ΗΠΑ.
Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που πήραν οι ερευνητές, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 7% των πολιτών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις αγελάδες που έχουν… καφέ χρώμα!
Και όχι, αν νομίζετε ότι η έρευνα διεξήχθη σε μικρά παιδιά -τα οποία, πάντως, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έδιναν πολύ πιο έξυπνες απαντήσεις- κάνετε λάθος: οι ερωτηθέντες ήταν όλοι τους ενήλικοι.
Και αν νομίζετε ότι το ποσοστό 7% είναι ένα μικρό και διόλου αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να χαρακτηρίσει ίσως έναν ολόκληρο λαό, αξίζει ωστόσο να σταθούμε στην επισήμανση της Washington Post ότι το ποσοστό αυτό «μεταφράζεται» σε 17.000.000 πολίτες -περισσότεροι, δηλαδή, από τους κατοίκους σχεδόν κάθε Πολιτείας των ΗΠΑ ή σχεδόν δύο φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας.
Όσο για τα αίτια πίσω από τις απαντήσεις αυτού του 7% των Αμερικανών; Μπορούν να αναζητηθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα ή στην βιομηχανία τροφίμων, αλλά ακόμα και στα media: και αυτό, καθώς πολλοί Αμερικανοί μπορεί να θυμούνται ακόμα μία τηλεοπτική διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 για το σοκολατούχο γάλα «Brown Cow», η οποία έδειχνε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: μία καφέ αγελάδα να… παράγει σοκολατούχο γάλα!
Γενικά, πάντως, οι Αμερικανοί δείχνουν ότι στο πεδίο των γενικών γνώσεων, μάλλον δεν «το ‘χουν». Αρκεί να θυμηθεί κανείς μία έρευνα του 2014, από την οποία προέκυπτε ότι ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι το «USB» είναι τα αρχικά… ευρωπαϊκής χώρας!
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ίσως δεν θα έπρεπε να βιαστούμε να κρίνουμε και να «κράξουμε» τους Αμερικανούς. Ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στη χώρα, στην οποία οκτώ στους δέκα πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και τρεις στους δέκα είναι βέβαιοι ότι… μας ψεκάζουν!

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου