.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πόσοι Αμερικανοί νομίζετε ότι πιστεύουν πώς το σοκολατούχο γάλα βγαίνει από τις… καφέ αγελάδες;



Άλλη μια «απόδειξη» ότι δεν πρόκειται ακριβώς για τον πιο έξυπνο λαό της υφηλίου…«Ανησυχητικά» για την… πνευματική κατάσταση των Αμερικανών είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομίας των ΗΠΑ.
Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που πήραν οι ερευνητές, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 7% των πολιτών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις αγελάδες που έχουν… καφέ χρώμα!
Και όχι, αν νομίζετε ότι η έρευνα διεξήχθη σε μικρά παιδιά -τα οποία, πάντως, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έδιναν πολύ πιο έξυπνες απαντήσεις- κάνετε λάθος: οι ερωτηθέντες ήταν όλοι τους ενήλικοι.
Και αν νομίζετε ότι το ποσοστό 7% είναι ένα μικρό και διόλου αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να χαρακτηρίσει ίσως έναν ολόκληρο λαό, αξίζει ωστόσο να σταθούμε στην επισήμανση της Washington Post ότι το ποσοστό αυτό «μεταφράζεται» σε 17.000.000 πολίτες -περισσότεροι, δηλαδή, από τους κατοίκους σχεδόν κάθε Πολιτείας των ΗΠΑ ή σχεδόν δύο φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας.
Όσο για τα αίτια πίσω από τις απαντήσεις αυτού του 7% των Αμερικανών; Μπορούν να αναζητηθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα ή στην βιομηχανία τροφίμων, αλλά ακόμα και στα media: και αυτό, καθώς πολλοί Αμερικανοί μπορεί να θυμούνται ακόμα μία τηλεοπτική διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 για το σοκολατούχο γάλα «Brown Cow», η οποία έδειχνε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: μία καφέ αγελάδα να… παράγει σοκολατούχο γάλα!
Γενικά, πάντως, οι Αμερικανοί δείχνουν ότι στο πεδίο των γενικών γνώσεων, μάλλον δεν «το ‘χουν». Αρκεί να θυμηθεί κανείς μία έρευνα του 2014, από την οποία προέκυπτε ότι ένας στους δέκα Αμερικανούς πιστεύει ότι το «USB» είναι τα αρχικά… ευρωπαϊκής χώρας!
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ίσως δεν θα έπρεπε να βιαστούμε να κρίνουμε και να «κράξουμε» τους Αμερικανούς. Ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στη χώρα, στην οποία οκτώ στους δέκα πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και τρεις στους δέκα είναι βέβαιοι ότι… μας ψεκάζουν!

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου