.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Επιτέλους βγαίνει στην αγορά ο Ελληνικός ζεόλιθος!!!





Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Λίγο πριν από την εκκίνηση βρίσκεται το εγχείρημα της εξόρυξης, παραγωγής και εμπορικής διάθεσης ελληνικού ζεολίθου, που έχει περάσει από 40 κύματα τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση στην ελληνική αγορά του ελληνικού ζεολίθου, με την Ελλάδα να εντάσσεται πια στις χώρες παραγωγούς του ορυκτού με την πολύ μεγάλη χρησιμότητα.

Η εταιρεία Όλυμπος Βιομηχανικά Ορυκτά, με έδρα την Άσσηρο Θεσσαλονίκης, προχώρησε στη διάνοιξη στη θέση Κόκκαλο των Πετρωτών Έβρου του ορυχείου (βλ.σχετ.φωτ.) και μετέφερε 2.000 τόνους ακατέργαστου ζεολίθου στην μονάδα της στην Άσσηρο. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η κατεργασία, η τυποποίηση και η διάθεση στην ελληνική αγορά του ζεόλιθου σε τιμή της τάξης των 200 ευρώ / τόνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Ο ζεόλιθος, που υπάρχει στο Κόκκαλο των Πετρωτών Έβρου, είναι υψηλής περιεκτικότητας (85-90%) σε κλινοπτιλόλιθο, δηλαδή έχει πολύ μεγάλη απορροφητικότητα. Για να γίνει αντιληπτή η χρησιμότητά του, αρκεί να σημειωθεί ότι κατά την απολύμανση από τη ραδιενέργεια του Τσερνόμπιλ, χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 500 χιλιάδες τόνοι κλινοπτιλόλιθου, σύμφωνα με τον ερευνητή Νίκο Λυγερό. Ο κλινοπτιλόλιθος έχει μεγάλη χρησιμότητα στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Έτσι, ο ζεόλιθος των πετρωτών θα κατευθυνθεί, σε πρώτη φάση, για χρήσεις στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ σε περίπου δύο χρόνια προβλέπεται η δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στον Έβρο.

"Στόχος είναι οι εξαγωγές μέσω του λιμανιού Αλεξανδρούπολης και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ζεολίθου τον οποίο σήμερα μεταφέρουμε από τα Πετρωτά στην μονάδα της Ασσήρου” εξηγεί στο Capital.gr ο μεταλλειολόγος μηχανικός και ιδρυτής της Όλυμπος Γιώργος Γεωργιάδης.

Σήμερα, η ελληνική αγορά καλύπτεται αποκλειστικά από εισαγωγές κυρίως από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, και δευτερευόντως από τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Κίνα.

Γιατί είναι πολύτιμος ο ζεόλιθος

Ο ζεόλιθος, η πέτρα που "βράζει”, είναι πολύτιμος, καθώς εξαιτίας της μεγάλης απορροφητικής ιδιότητάς του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα από την κτηνοτροφία, για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, τη διαχείριση απόβλητων μεταλλείων, την επιστροφή εδαφών σε γεωργική χρήση, αλλά και ως συμπλήρωμα διατροφής. Χρησιμοποιείται ακόμη από τη βιομηχανία καυσίμων για τη δημιουργία βενζίνης από ορυκτέλαια, τη βιομηχανία απορρυπαντικών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή καταλυτών αυτοκινήτων.

Στην γεωργία, η χρήση ζεολίθου επιτρέπει την προστασία της καλλιέργειας από τις μυκητολογικές ασθένειες, τη συγκράτηση νερού και ιχνοστοιχείων στο έδαφος και την πλήρη αξιοποίηση των λιπασμάτων.

dimitris.delevegos@capital.gr

capital.gr


Το διαβάσαμε από το: Αυτά είναι καλά νέα. Επιτέλους βγαίνει στην αγορά ο Ελληνικός ζεόλιθος!!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου