.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Την εμφάνισή του έκανε ο τετράνυχος στις καλλιέργειες υπαίθριας τομάτας – οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

ntomata

Την εμφάνισή του έκανε ο τετράνυχος στις πρώιμες (με 5-7σταυρούς) και μεσοπρώιμες (με 3-5σταυρούς) καλλιέργειες υπαίθριας τομάτας στους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων. Απαιτείται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς λόγω του ότι η προσβολή από τους  εχθρούς αυτούς εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι.
Συστάσεις: Για την επιτυχία της χημικής καταπολέμησης σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση της προσβολής και ή άμεση καταπολέμηση με ένα  από τα εγκεκριμένα ακαρεοκτόνα πριν τα ακάρεα να αναπτυχθούν σε μεγάλους πληθυσμούς Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (με δραστικές ουσίες όπως Abamectin, avermectin, spiromesifen, sulphur, κ .α.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
1)  Ο καύσωνας πρέπει να βρει τα φυτά ποτισμένα. Συνήθως ποτίζουμε απογευματινές ή βραδινές  ώρες, διαφορετικά  καίγονται οι ανθοταξίες.
2) Οι λιπάνσεις κατά την διάρκεια του καύσωνα δεν επιτρέπονται, διότι τα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά στοιχεία όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 35C0. Με την προσθήκη λιπασμάτων (π.χ. νιτρικά, ουρία κλπ.) κατά την περίοδο του καύσωνα καίγεται το ριζικό σύστημα των φυτών και δημιουργούνται πύλες εισόδου παθογόνων από το ριζικό σύστημα.
3) Οι ψεκασμοί να γίνονται απογευματινές  ή τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου