.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Μάθαμε στους Κινέζους να παράγουν λάδι! (βίντεο)

Περίπου 20 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έγινε η πρώτη επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στην Κρήτη προκειμένου να τους πείσουμε για την εξαιρετική ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου. Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση όλα αυτά τα χρόνια και οι κινέζοι... μάλλον πείσθηκαν σε βαθμό που να αποφασίσουν να εκμεταλευτούν το know how και να αρχίσουν να καλλιεργούν και να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο αλλά και βρώσιμες ελιές.
Ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης, αιφνιδιάστηκε, όταν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κρήτη, το δώρο που του έκαναν οι ντόπιοι, αξιωματούχοι ήταν παρθένο, κινέζικο ελαιόλαδο!!!
Ο ίδιος μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τον τρόπο καλλιέργειας, σε αρδευόμενες εκτάσεις, τη συγκομιδή του προϊόντος, με σύγχρονες μεθόδους και την απαραίτητη δόση κινεζικού φολκλόρ:
Πηγή:: http://www.ekriti.gr

Τους καλέσαμε.Τους φιλοξενήσαμε με τον καλύτερο τρόπο.Τους μάθαμε τα μυστικά του λαδιού και περιμέναμε τους επενδυτές που θα αγόραζαν το λάδι.Αυτοί προτίμησαν να μας αντιγράψουν,όπως κάνουν τόσα χρόνια με όλα τα επώνυμα προιόντα...
Σε λίγα χρόνια,οι ελαιώνες μας θα ρημάξουν...
Ήδη,είναι ασύμφορη η παραγωγή λαδιού στον τόπο μας λόγω της υπερβολικής φορολόγησης που έχει σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των δέντρων και την απαξίωση κάθε καλλιεργητικής φροντίδας.
Σκεφτείτε τί θα γίνει στην αγορά με την πρώτη κυκλοφορία  αγνού παρθένου κινέζικου ελαιόλαδου!!!


Ακολουθεί βίντεο με παραδοσιακό σχετικό τραγουδάκι με την σχετική μετάφραση:


到了我亲爱的时间橄榄下降
并在橄榄树将再次抓住少女
面粉和mazochtres有时会看到你,你应际钓鱼,我们有大生意

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου