.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Εξαγωγές ντομάτας σε Σκανδιναβία - Βρετανία από τα «Πλαστικά Θράκης»



Στις αγορές της Σκανδιναβίας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα κατευθυνθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής ντομάτας που πραγματοποιείται μέσω της υδροπονικής καλλιέργειας από τον όμιλο «Πλαστικά Θράκης», όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε χθεσινή παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Μαΐου 2017 οι δύο εισηγμένες «Πλαστικά Θράκης» και «Ελαστρον» έκαναν γνωστό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι ιδρύουν κοινή εταιρεία μέσω της συγχώνευσης των κατά 100% θυγατρικών τους στον κλάδο της υδροπονικής καλλιέργειας (παραγωγή ντομάτας). Η απόφαση της συγχώνευσης ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο εταιρείες λειτουργούν ήδη ως ενιαία οντότητα, αφού έχουν όμορες παραγωγικές μονάδες στην Ξάνθη, ενώ ταυτόχρονα έχουν κοινή διοίκηση, επιχειρηματική πολιτική και στόχους. Η εν λόγω συγχώνευση ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη από καιρό. Εγινε τώρα με απώτερο στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την επίτευξη αποτελεσματικότερης διοίκησης και οργάνωσης.
Στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των «Πλαστικών Θράκης» έγινε γνωστό ότι το νέο επενδυτικό πρόγραμμα την τρέχουσα διετία 2017-2018 θα είναι ύψους 28,8 εκατ. ευρώ και θα έχει επίκεντρο το εργοστάσιο στη Σκωτία, ενώ κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πλήρη αναβάθμιση των μηχανογραφικών συστημάτων όλων των θυγατρικών σε βάθος τετραετίας.
Σε ερώτηση της «Κ» για νέες αγορές που στοχεύει ο όμιλος, το εκτελεστικό μέλος της εισηγμένης Δημήτρης Μαλάμος υπογράμμισε τα εξής: «Μας ενδιαφέρει η αγορά της Λατινικής Αμερικής, κοιτάμε επίσης και την αφρικανική αγορά, ενώ έχουμε ξεκινήσει επαφές για επέκταση των εργασιών και στην αγορά της Κίνας». Ο όμιλος των «Πλαστικών Θράκης» το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 2,1 εκατ. ευρώ έναντι επίσης κερδών 3,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Επίσης, αύξηση κατά περίπου 9% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος για την περίοδο που εξετάζουμε και ανήλθε στα 76,5 εκατ. ευρώ από 70,3 εκατ. ευρώ που ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο του 2016. Οπως διευκρινίζει η εισηγμένη, «αρνητική ήταν στον κύκλο εργασιών η επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών που προέκυψαν από την πτώση της λίρας Αγγλίας σε σχέση με το ευρώ». Ο όμιλος έχει μονάδες παραγωγής και εμπορίας σε Ελλάδα, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και HΠΑ. Ο όμιλος απασχολούσε συνολικά, την 31η Μαρτίου 2017, 1.793 εργαζομένους εκ των οποίων 949 εργαζόμενοι απασχολούνταν στην ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου