.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ελίχρυσος το φυτό της αιώνιας νεότητας

Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Strawflower-Helichrysum Bracteatum
Καλλιέργεια: Σπείρετε κατευθείαν εξωτερικά, μόλις τελειώσει η τελευταία παγωνιά. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν και κατευθείαν στον κήπο χωρίς μεταφύτεψη. Για πιο σίγουρα φυτέψτε τα σε προστατευμένο σπορείο, για να τα μεταφυτέψετε αργότερα στο μέρος που προτιμάτε. Μην σκεπάζεται τους σπόρους γιατί θέλουν φως για να βλαστήσουν.
Τα strawflowers είναι μονοετή ή διετή λουλούδια που είναι εύκολα να μεγαλώσουν. Τα λουλούδια είναι «αιώνια» και μπορούν να αποξηραθούν και να κρατήσουν για πολύ καιρό. Τα λουλούδια έχουν πολλά χρώματα: ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί, φωτεινό κίτρινο, χρυσαφί, μοβ, λευκό ή σχεδόν λευκό χρώμα. Όταν μεγαλώσουν φτάνουν 50-90 εκατοστά. Αντέχουν τη ζέστη και τις ξερές περιόδους και επιβιώνουν στις ελαφριές παγωνιές. Έχουν μέτριες ανάγκες σε νερό, ποτίστε τακτικά αλλά όχι πολύ. Ποτίζετε τις ξερές περιόδους 1-2 φορές την εβδομάδα. Είναι αρκετά ανθεκτικά στα έντομα και τις ασθένειες.
Βάθος φύτευσης: Επιφανειακή σπορά.
Απόσταση φύτευσης: 22-30 εκατοστά.
Ημέρες βλάστησης: 7-14.
Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 22-25 C. Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο.
Μεταφύτευση: Μόλις φτάσει τα 5-10 εκατοστά ή μετά από 1-2 μήνες περίπου.
Απόσταση μεταφύτευσης: 22-30 εκατοστά.
Έδαφος: Τα πάνε καλά σε φτωχά και μέτρια εδάφη. Το Ph του εδάφους που χρειάζεται είναι από 6.6 - 7.5 (ουδέτερο). Μόλις «πιάσουν» μεγαλώνουν εύκολα.
Τοποθεσία: Προτιμούν ηλιόλουστα μέρη μέχρι λίγη σκιά. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και σε παρτέρια.
Κλίμα: Είναι ιθαγενές φυτό της Αυστραλίας, Αφρικής και Ασίας, αλλά καλλιεργείτε και στην Ευρώπη.
Ανθίζει: Ανθίζει από αρχές καλοκαιριού και συνεχίζει μέχρι τις πρώτες παγωνιές.
Συλλογή-συγκομιδή: Μαζέψτε τα λουλούδια όταν είναι ανοιχτά κατά 2/3, γενικώς πριν ανοίξουν εντελώς. Τα λουλούδια διατηρούνται για μήνες αν τα αποξεράνετε κρεμώντας τα ανάποδα. Τα χρησιμοποιείται για εσωτερικές συνθέσεις με αποξηραμένα λουλούδια.
Ελίχρυσο σπορά φύτεμα καλλιέργεια


Σκοπός καλλιέργειας:
- Σαν όμορφο λουλούδι στο κήπο μας. Γίνονται πολύ όμορφα παρτέρια λουλουδιών και χρησιμοποιούνται σε βάζα, κορσάζ, ανθοδέσμες και είναι δημοφιλείς με τους crafters.
- Το φυτό αυτό είναι ελκυστικό για τις μέλισσες τις πεταλούδες και τα πουλιά.

Σαν βότανο: Οι βοτανοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση της ψωρίασης, τους μυϊκούς και τους πόνους της εμμήνου ρύσεως, το βήχα και τη συμφόρηση, την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς και για να προωθήσει την αίσθηση της γενικής ευημερίας.

Βοτανικό Όνομα - Ελίχρυσος angustifolium 
Συνώνυμο H. italicum 
Οικογένεια - Asteraceae / Compositae 
Κοινή ονομασία - Αιώνιο λουλούδι, immortelle, Strawflower, Κάρι Φυτών
Δένει καλά με - Περγαμόντο, χαμομήλι, φασκόμηλο, λεβάντα, γεράνι, τριαντάφυλλο, , σμύρνα, λιβάνι ,..
Εξόρυξη Μέθοδος - απόσταξη ατμού των λουλουδιών
Το αιθέριο έλαιο του Ελίχρυσου έχει έντονα , φρουτώδες άρωμα, με ένα τόνο απο μέλι και τσάι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερόλη , Το χρώμα του μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο σε κόκκινο.

Το όνομα Ελίχρυσος προέρχεται από τις ελληνικές ι "ήλιος" και "χρυσό", αναφερόμενος στο χρώμα από τα λουλούδια του . Το γένος Ελίχρυσος (οικογένεια Asteraceae) είναι ένα πολύ μεγάλο γένος, συμπεριλαμβανομένων 600 ειδών σε όλο τον κόσμο.. Το φυτό αυτό είναι εγγενές στην Νότια Αφρική, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, Δυτική Ασία και τη Νότια-Ανατολική Ευρώπη, τη Νότιο-Δυτική Ευρώπη. Φύεται σε ξηρές, βραχώδεις ή αμμώδες έδαφος και κατά μήκος σε βουνοπλαγιές.

ΒΟΤΑΝΙΚΉ
Ο Ελίχρυσος Immortelle είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας μαργαρίτα Asteraceae. Τα φύλλα του φυτού έχουν μια ισχυρή αρωματική οσμή. Αυτό είναι ένα μικρό θαμνώδες πολυετές βότανο με στενά, ασημί τριχωτά φύλλα και κίτρινα, μικρά ξηρά λουλούδια. Τα άνθη του αποτελείτε από πολλά πετάλα, η οποία δίνει την εντύπωση ενός λουλουδιού γεμάτο σωλήνα σχήματος τρύπες. Τα λουλούδια είναι ένα σύμπλεγμα από κίτρινο χρυσό σε σχήμα μπάλας άνθη, τα φύλλα είναι λεπτή και επιμήκη, και όταν θρυμματισμένο απελευθέρωση ένα ξεχωριστό άρωμα. Είναι ένα υπέροχο φυτό να μεγαλώνει στον κήπο, τόσο για κάρυ άρωμά του και την απλή ομορφιά. Τα ονόματα "immortelle" και "Αιώνια" ήρθε περίπου για το φυτό επειδή διατηρεί κίτρινο χρώμα του, ακόμη και όταν στεγνώσει.

Χημικά συστατικά
Το αιθέριο έλαιο έχει πολλές χημικές ουσίες, όπως μονοτερπένια (α-πινένιο, β-πινένιο, ά-λιμονένιο, α-κουρκουμένιο), σεσκιτερπενίων (b-carophyllene), αλκοόλες (λιναλόλη, γερανιόλη, φουρφουρόλη), εστέρες (οξικός νερυλεστέρας, γερανυλεστέρας αιθυλεστέρας), αλδεΰδες (ισοβαλερικό), κετόνες (διόνες, italidone, άλλες β-δικετόνες) και φαινόλης (ευγενόλη).
ιδιότητες και χρήσεις: 
Ο Ελίχρυσος προσφέρει ισχυρές ιδιότητες στην αναγέννηση των ιστών και βοηθά στο σχηματισμό ουλώδους ιστού. Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το λάδι του ελίχρυσου μπορεί να μειώσει τον πόνο του ιστού, μια γενικότερη βελτίωση των συνθηκών του δέρματος, Αυξάνει την λειτουργία του κυκλοφορικού, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθάει στη τόνωση των ηπατικών κυττάρων, και στη μείωση των διχρωμιών του δέρματος και στις ουλές. Είναι γνωστό ως βλεννολυτικό, αντιμυκητιακο, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντισπασμωδικό και τέλος για τις αντικαταρροϊκές. του ιδιότητες Το αιθέριο έλαιο έχει εφαρμοστεί σε ραγάδες, ουλές ακμής, χειρουργικές ουλές, και πληγές.με πολυ καλά αποτελέσματα είναι εξαιρετικό στο μασάζ για το ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα,, άλγη και πόνου των μυών


Πηγές:http://www.ftiaxno.gr
http://therapeftis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου