.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τέρμα οι ψείρες στις φωλιές και στις κότες: Η απόλυτη θεραπεία του κοτετσιού εντελώς τσάμπα... Μυστικά της γιαγιάς!



Σήμερα έχουμε μια ανατρεπτική ανάρτηση, και θα μάθουμε πως να θεραπεύουμε τις κότες μας απο τις ψείρες εντελως βιολογικά με το πιο φυσικό τρόπο.  Το τελευταίο καιρό έχουμε παρουσιάσει και άλλους τρόπους όμως αυτή τη φορά έχουμε μια πολύ δελεαστική μέθοδο, που όταν την ακούσετε θα καταλάβετε πόσο εύκολα καταπολεμούνται οι ψείρες, και ότι τα φάρμακα δε πιάνουν τίποτα μπροστά τους. Σκοπός μας μέσα σε αυτή τη σελίδα είναι να μεγαλώνουμε και να εκτρέφουμε τις κοτούλες μας, με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα! Και προπαντός βιολογικά! Για να ξέρουμε τι βάζουμε στο στόμα μας, και ότι τα αυγουλάκια που παράγουμε είναι πεντακάθαρα χωρίς χημικά.


Τα παλιά χρόνια οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας, δεν είχαν φάρμακα όπως σήμερα. Οι ξύλινες φωλιές για τις κότες είχαν άχυρο μέσα, με αποτέλεσμα να πιάνουν ψείρες σχεδόν κάθε χρόνο. Οι ψείρες πολλαπλασιάζονται ταχύτατα στις κότες, και το ιδανικό περιβάλλον για να γίνουν χιλιάδες είναι οι ξύλινες φωλιές με άχυρα. Το άχυρο έχει ένα κενό μέσα του. Εκεί οι ψείρες γεννάνε τα αυγά τους, και πίνουν το αίμα απο τις κότες.
Οι παλιοί λοιπόν είχαν βρεί μια μέθοδο, κατά την οποία χρησιμοποιούσαν το φυτό "ΑΚΟΝΙΖΙΑ" και έβαζαν μέσα στις φωλιές μερικά κλαδιά, για τις ψείρες και τα παράσιτα. Έκανε τόσο καλή δουλειά, που απο στόμα σε στόμα διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε απο τη Κρήτη όπου το φυτό βρισκόταν σχεδόν παντού, αύθονο! Οι αγρότες έπαιρναν μερικά κλαδιά ακονιζιάς, τα τοποθετούσαν μέσα στις φωλιές μέσα στα άχυρα, και οι ψείρες μυστηριωδώς χάνοταν. Έφτασε λοιπόν που η μέθοδος έγινε πολύ γνωστό, και αποκαλύφθηκαν τα μυστικά και οι ιδιότητες του φυτού. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα απο τους επιστήμονες, το φυτό αυτό είχε το χρησιμοποιούσαν και διάφορα άγρια πουλιά, σαν υπόστρωμα στη φωλιά τους, για πρόληψη στις ψείρες και τα παράσιτα.

Τι κάνει λοιπόν η ακονιζιά στο κοτέτσι μας;
Η ακονιζιά είναι ένα φυτό το οποίο παράγει υπερβολική ποσότητα κολλώδους ρυτίνης στην επιφάνεια των φύλλων και του βλαστού. Το φυτό έχει σχεδιαστεί με αμυντικό μηχανισμό, έτσι ώστε κανένα έντομο να μη μπορεί να παρασιτήσει επάνω του. Μάλιστα η ακονιζιά έχει ευεργετικές ιδιότητες και στη μελισσοκομία, για την βαρρόα, ένα ακάρεο που πιάνουν οι μέλισσες σε όλο το κόσμο. Λέγεται ότι όταν μια μέλισσα πάει στα λουλούδια ακονιζιάς η βαρρόα που έχει επάνω της γλιστράει και πέφτει κάτω. Και το μελίσσι θεραπεύεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ψείρες αλλά και όλα τα μικρά έντομα που θα ακουμπήσουν το θεραπευτικό αυτό φυτό. Αν πιάσετε μάλιστα τα φύλλα της ακονιζιάς κολλάνε, και εκεί κρύβεται και το μυστικό των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.

Πως βάζουμε την ακονιζιά στις φωλιές απο τις κότες;
Κόβουμε κλαριά ακονιζιάς και τα τεμαχίζουμε με ένα ψαλίδι. Παίρνουμε και λίγο άχυρο και το ανακατεύουμε με τα φύλλα της ακονιζιάς. Φροντίζουμε εκεί που κάθεται η κότα, να ακουμπά πάνω στα φύλλα της ακονιζιάς. Όταν λοιπόν θα γεννάει τα αυγά, οι ψείρες θα κατεβαίνουν απο το σώμα τις και η ακονιζιά θα τις σκοτώνει, πολύ αποτελεσματικά

Σε ποιές μεριές φυτρώνει η ακονιζιά
Η ακονιζιά φύεται σε όλη την Ελλάδα κυρίως σε πεδινά αλλά και ημιορεινά μέρη. Έχετε παρατηρήσει ποτέ το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώμβριο θαμνώδη φυτά με κίτρινα λουλουδάκια στα πλάγια τον δρόμων; Σίγουρα έχετε δεί την ακονιζιά πολλές φορές όμως δε γνωρίζατε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει. Βρίσκεται σχεδόν παντού και ανθίζει τέλη Σεπτεμβρίου περίπου.

Πως μοιάζει το φυτό;
Έχω συγκεντρώσει αναλυτικό φωτογραφικό υλικό για να δείτε ακριβώς πως μοιάζει το φυτό. Δείτε αναλυτικά πως θα το ξεχωρίσετε:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου