.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

10 βήματα για την είσοδο των αγροτών στην ευφυή γεωργία και την ψηφιακή εποχή

10 βήματα για την είσοδο των αγροτών στην ευφυή γεωργία και την ψηφιακή εποχή

Να διευκολύνει την είσοδο κάθε αγρότη στην ψηφιακή εποχή και να ρίξει οποιοδήποτε εμπόδιο κρατά μακριά τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους από τις νέες τεχνολογίες προσπαθεί το ευρωπαϊκό δίκτυο Smart-AKIS, που συμμετέχει ενεργά στην ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα και επικεφαλής του οποίου είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με μια σαφή και περιεκτική λίστα παρουσιάζει τα δέκα βήματα που θα καταστήσουν την ψηφιακή εποχή και τις τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας προσβάσιμες στους αγρότες.
Με γνώμονα ότι οι περισσότεροι αγρότες απαιτούν υποστήριξη για να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, αλλά και για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών που θα είναι πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, το Smart-AKIS κατηγοριοποίησε τις συστάσεις του σε τρεις κατηγορίες:
  • Ενίσχυση της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας: Το Smart-AKIS ακολουθεί την προσέγγιση της συνεργασίας πολλαπλών φορέων, όπως η EIP-AGRI, με σκοπό να ενισχυθεί η καινοτομία μέσω της συμμετοχής των αγροτών σε προγράμματα, σε επιδεικτικά αγροκτήματα και επιτόπιες επισκέψεις. Επίσης, τα στελέχη του Smart-AKIS επισημαίνουν πως κομβικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας διαδραματίζουν οι αγροτικοί σύμβουλοι. Η συνεργασία και η επαφή με τους αγρότες τούς επιτρέπει να μεταφέρουν αποτελεσματικά τα καινούργια δεδομένα και τις νέες τεχνολογίες.
  • Έρευνα στην έξυπνη γεωργία: Η ανάλυση που πραγματοποίησε το δίκτυο Smart-AKIS κατέγραψε ορισμένα κενά στην έρευνα για την έξυπνη γεωργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα κενά γνώσης εντοπίστηκαν ιδιαίτερα στη μέτρηση της κατάστασης της καλλιέργειας και των εδαφών και της χρήσης αυτών των πληροφοριών για τη λήψη πρακτικών αποφάσεων σε επίπεδο χωραφιού. Πολλοί ήταν οι αγρότες που δεν γνώριζαν πως κάθε σημείο του εδάφους έχει διαφορετικές ανάγκες για τις οποίες υπάρχουν εργαλεία μέτρησης προσαρμοσμένα στα διαφορετικά συστήματα καλλιέργειας.
  • Συστάσεις για την αντιμετώπιση τεχνικών, οικονομικών και κοινωνικών εμποδίων στην υιοθέτηση της ευφυούς γεωργίας: Οι συστάσεις προσδιορίζουν τέσσερις κύριες κατηγορίες εμποδίων στην υιοθέτηση της έξυπνης γεωργίας στην Ευρώπη: το κόστος επένδυσης σε τέτοια συστήματα, το πρόβλημα συνδεσιμότητας, πολυπλοκότητας και συμβατότητας, ο τρόπος χρήσης των δεδομένων που παράγονται από τα συστήματα ευφυούς γεωργίας και οι στρατηγικές υποστήριξης της έξυπνης γεωργίας.
 
Το γεγονός ότι η έξυπνη γεωργία είναι ένας σχετικά νέος επιχειρηματικός τομέας σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ένα δομημένο επιχειρηματικό μοντέλο για την αγορά της έξυπνης γεωργίας, επισημαίνει το δίκτυο Smart-AKIS. Ως εκ τούτου, η αρχική επένδυση που απαιτείται για τη χρήση συστημάτων ευφυούς γεωργίας φαίνεται να συνδέεται με την αβέβαιη εικόνα για τις οικονομικές αποδόσεις της εκμετάλλευσης. Οι γεωργοί και οι σύμβουλοι απαιτούν στοιχεία που βασίζονται στην εμπειρία σχετικά με τα οικονομικά οφέλη – απόδοση των καλλιεργειών τους και την αποτελεσματικότητα στη μείωση του κόστους παραγωγής που θα προέρχονται από αντικειμενικούς φορείς.

Τα δέκα βήματα

Τα δέκα βήματα, λοιπόν, που θα φέρουν τους αγρότες πιο κοντά στη χρήση νέων τεχνολογιών είναι τα εξής:
  1. Προβολή οφελών της έξυπνης γεωργίας.
  2. Βελτίωση της χρηματοδότησης της έξυπνης γεωργίας.
  3. Καινοτομία σε επιχειρηματικά μοντέλα.
  4. Εξασφάλιση της αγροτικής ευρυζωνικότητας.
  5. Ανάπτυξη φιλικών προς τον χρήστη λύσεων.
  6. Προώθηση των προτύπων διαλειτουργικότητας.
  7. Παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη των γεωργικών δεδομένων.
  8. Προώθηση ενός διαφανούς πλαισίου χρήσης των γεωργικών δεδομένων.
  9. Ενσωμάτωση της έξυπνης γεωργίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
  10. Ενίσχυση του ρόλου των συμπράξεων συνεργασίας και καινοτομίας για την ψηφιακή εποχή.
πηγή: ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου