.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εξακολουθούν να υπάρχουν ασάφειες στη φορολόγηση των αγροτών δηλώνει ο Χαρακόπουλος. Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες σε όλη τη χώρα


«Πολλές ανακρίβειες και ασάφειες υπάρχουν στις βελτιώσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία των αγροτών», τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε ένα κομμάτι του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί στον πρωτογενή τομέα. Την Πέμπτη (13/2/2014) θα έχει συνάντηση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ενώ την ίδια ημέρα νέο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο θα διοργανώσουν στον κόμβο Νίκαιας, στις 3 το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου, κατόπιν απόφασης της συντονιστικής τους επιτροπής. Ακόμη η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) έχουν καλέσει τα μέλη τους να συμμετάσχουν στα αγροτικά μπλόκα, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν οι κτηνοτρόφοι σήμερα Τετάρτη στον Ισθμό της Κορίνθου.

Απάντηση Χαρακόπουλου στη Βουλή

Μιλώντας στη Βουλή, την Τρίτη (11/2/2014), ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως ενώ οι βελτιώσεις που έγιναν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο βρίθουν ανακριβειών και ασαφειών και η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση των αγροτών να δημιουργεί περισσότερη αναστάτωση και θυμό, και όχι μόνο σε αγρότες αλλά και σε λογιστές, σε εφοριακούς και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από αυτή τη δραστηριότητα και οι οποίοι τελικά δεν ξέρουν τι θα εφαρμοστεί και πώς.
Ο Αναπληρωτής υπουργός ζήτησε μάλιστα όπου υπάρχουν ακόμη ερωτήματα και σκιές, καλό είναι γρήγορα να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, «γιατί σε μεγάλο βαθμό πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αγωνία και στην ανασφάλεια των αγροτών».
Τέλος, απαντώντας για το θέμα των κινητοποιήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και ιδιαίτερα όσον αφορά στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα. «Αν και στο ρεύμα βάλαμε φρένο στις προαναγγελθείσες αυξήσεις για τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2013, εξακολουθεί το κόστος να είναι υψηλό. Η χώρα όμως περνά μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε συνεργασία με τους αγρότες, όπως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα» κατέληξε.

Ενίσχυση των μπλόκων

Οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με ενίσχυση των μπλόκων που έχουν ήδη στήσει, αλλά και με τη δημιουργία νέων. Παράλληλα, προβαίνουν σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης. Το μπλόκο των αγροτών του Βορείου Έβρου προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο της ΔΟΥ Ορεστιάδας. Πομπή τρακτέρ από το μπλόκο των Φερών βρέθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, δίπλα από το τελωνείο των Κήπων, όπου οι αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία με την διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Βορειοελλαδίτες παραγωγοί σε συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, ζήτησαν τη στήριξή του για το φορολογικό ζήτημα και για την αλλαγή διέλευσης του ΤΑΡ αγωγού φυσικού αερίου. Επίσης ζήτησαν αποζημιώσεις για την ευλογιά που πλήττει τα πρόβατα.
Η Δράμα ενισχύει δυνάμεις, ενώ Σερραίοι παραγωγοί χθες προχώρησαν σε αποκλεισμό της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (νυν Πειραιώς).
Την Τρίτη γεωργοί και κτηνοτρόφοι έκλεισαν τον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά, στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα παραγωγοί από την δυτική Θεσσαλονίκη θα μοιράσουν ρύζι στους οδηγούς που θα διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων και θα τους ενημερώνουν σχετικά με τα αιτήματά τους. Στα «Πράσινα Φανάρια» συγκεντρώνονται το μεσημέρι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της Γαλάτιστας, της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου.
Στο Νομό Ημαθίας ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Αλεξάνδρεια, Κουλούρα και Νάουσα.
Σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, μετακίνησαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Φθιώτιδας ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε σημείο που οδηγεί στην εθνική οδό.
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα της Αργολίδας της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, διεκδικώντας να αποσυρθούν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού Αχαΐας, με συγκέντρωση στα διόδια του Ρίου. Οι αγρότες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πρόθεση να κόψουν την κυκλοφορία, αλλά να ανοίξουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια. Παράλληλα, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στο Αίγιο και στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης της Κάτω Αχαϊας, αλλά και στον κόμβο Κουρλαμπά, ενώ οργανώνουν δυναμική κινητοποίηση, με είσοδο των τρακτέρ στην πόλη της Πάτρας, αύριο Πέμπτη.
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου