.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Εντός των επόμενων εβδομάδων το πόρισμα για τη σχοινοκαρπία των ελαιοδένδρων του 2013



«Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται το πόρισμα από την επιστημονική επιτροπή, η οποία εξετάζει την έκταση και την ένταση της σχοινοκαρπίας στα ελαιόδενδρα της Κρήτης», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για τις αποζημιώσεις για την σχοινοκαρπία που έπληξε την ελαιοκομική παραγωγή της Κρήτης την περασμένη χρονιά.
Οπως τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, «μετά την υποβολή του πορίσματος για την σχοινοκαρπία από την επιστημονική επιτροπή, και την υποβολή της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα συγκροτηθεί ο σχετικός φάκελος και θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση».
Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ. Το επόμενο διάστημα θα γίνει μια μεγάλη αναλογιστική μελέτη στον ΕΛΓΑ και θα εξεταστούν στο σύνολό τους οι αποζημιώσιμες από τον ΕΛΓΑ αιτίες, καθώς και το κόστος της ασφαλιστικής τους κάλυψης».
Πρόταση Αυγενάκη: «Να καλυφθεί μέρος των αποζημιώσεων από το πρωτογενές πλεόνασμα» - Θετικός ο Χαρακόπουλος
Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε από την πλευρά του ότι «οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή ανέρχονται σε ποσοστό 50-60% της μέσης παραγωγής της Κρήτης, πράγμα που σημαίνει απώλεια εισοδήματος από 125 έως 150 εκατομμύρια ευρώ» ενώ πρότεινε «να καλυφθεί μέρος του προγράμματος από το πρωτογενές πλεόνασμα «δεδομένου ότι το πρόγραμμα των αποζημιώσεων μέσω των ΠΣΕΑ, θα είναι ένα πρόγραμμα μαμούθ και με χρονοτριβή που τρομάζει τους αγρότες δικαιούχους».
Στο ενδεχόμενο, της κατανομής μέρους του πλεονάσματος στους αγρότες, ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, «άλλα αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού ο οποίος έχει την γενική εικόνα», όπως επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου