.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Λίγο κρασί προστατεύει από τις πέτρες στη χολή


2.15 ygeia Λίγο κρασί προστατεύει από τις πέτρες στη χολή
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ίσως αναστέλλει τη δημιουργία πέτρας στη χολή, καταλήγει μελέτη Βρετανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο του αμερικανικού οργανισμού «Εβδομάδα Πεπτικών Νοσημάτων» που διεξήχθη στο Σικάγο των ΗΠΑ.
Οι «πέτρες στη χολή» (οι χολόλιθοι, όπως αποκαλούνται επιστημονικά) σχηματίζονται στην χοληδόχο κύστη και αποτελούνται κυρίως από χοληστερόλη και χολικά άλατα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι χολόλιθοι χοληστερόλης.
Περίπου μια στις τρεις γυναίκες και ένας στους έξι άνδρες εμφανίζουν την πάθηση κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η χολολιθίαση είναι πιο συχνή στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο East Anglia ανέλυσε τα δεδομένα παλαιότερης μεγάλης έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 25.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 45 έως 74 χρόνων.
Οι ερευνητές επιχείρησαν να δουν κατά πόσο η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σχετιζόταν με την εμφάνιση χολολιθίασης μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ετών.
Ο μέσος όρος ηλικίας των εθελοντών που εμφάνισαν πέτρες στη χολή ήταν 62 ετών, με περισσότερο από τα δυο τρίτα να είναι γυναίκες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι συμμετέχοντες κατανάλωναν δυο μονάδες αλκοόλ την ημέρα είχαν 32% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν χολολιθίαση συγκριτικά με όσους κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες ή δεν έπιναν καθόλου αλκοολούχα ποτά. Μια μονάδα αλκοόλ είναι ίση με ένα ποτίρι κρασί (125 ml) ή ένα μικρό ποτήρι μπύρας (300 ml).
Διαπιστώθηκε ακόμη, πως για κάθε επιπλέον μονάδα αλκοόλ την εβδομάδα ο κίνδυνος για χολολιθίαση έπεφτε στο 3%.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το αλκοόλ ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πετρών στη χολή λόγω της επίδρασης που έχει αυτό στην χοληστερόλη, αν και δεν γνωρίζουν με ακρίβεια το μέγεθος αυτής της επίδρασης.
Οι ερευνητές συστήνουν την ημερήσια κατανάλωση το πολύ 2-3 μονάδων αλκοόλ για τις γυναίκες και το πολύ 3-4 μονάδων αλκοόλ για τους άνδρες.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου