.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παράταση ενός έτους, πλαφόν στα 25.000 ευρώ για τα βιβλία ζητούν έξι Ενώσεις

Γιαννακοπούλου Φανή| Agronews.gr
Κοινό μέτωπο κατά των νέων φορολογικών ρυθμίσεων για τους αγρότες συγκροτούν έξι συνεταιριστικές Ενώσεις ζητώντας να παραταθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή των βιβλίων εσόδων-εξόδων ενώ παράλληλα θέτουν θέμα αύξησης του σχετικού εισοδηματικού ορίου στα 25.000 ευρώ.
Με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της ΈΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος μαζί με τους προέδρους άλλων πέντε συνεταιριστικών οργανώσεων (Λαμίας, Λακωνίας, Καβάλας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης).
αναφέρει ότι η υποχρέωση τήρησης βιβλίων τους επιβαρύνει υπέρογκα όπως φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου 55%, καθώς και τέλος επιτηδεύματος.
Πιο αναλυτικά, με την εν λόγω επιστολή ζητούνται τα εξής:
1) Να δοθεί παράταση εφαρμογής ενός έτους προκειμένου μέσα από διευκρινιστικές εγκυκλίους να ξεπεραστούν βασικά θέματα λειτουργικότητας του Νόμου.
2) Αύξηση του ορίου βιβλίων Εσόδων – Εξόδων από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ.
3) Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τον αγρότη διότι ο αγρότης δεν είναι έμπορος αλλά παραγωγός.
4) Να φορολογηθεί ο αγρότης με συντελεστή 5% επί των καθαρών κερδών προκειμένου η εκμετάλλευση να είναι βιώσιμη. Η φορολογία με 13% και η προκαταβολή 55% είναι καταστροφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου