.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δεν κάνει πίσω ο Στουρνάρας στο φορολογικό των αγροτών



Κωνσταντίνος Παπανικολάου
|  
agronews.gr
Ανένδοτος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου απέναντι στα αιτήματα των εκπροσώπων των αγροτών για απόσυρση διατάξεων του φορολογικού ή περαιτέρω βελτιώσεις στα εισοδηματικά όρια τήρησης στοιχείων εσόδων και εξόδων.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα προτείνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές μετά την άκαρπη συνάντηση με Στουρνάρα.Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα προτείνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές μετά την άκαρπη συνάντηση με Στουρνάρα.
Ο υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με αγροτοσυνδικαλιστές και παραγωγούς από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με τους αγρότες εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Τζωρτζάκη, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν μακροπρόθεσμα φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη. 
Οι αγρότες  ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του. Όπως δήλωσαν «αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει πόδια να σταθεί, δεν είναι εφαρμόσιμο». Έθεσαν επίσης επί τάπητος και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.
Μετά την άκαρπη –όπως τη χαρακτήρισαν- συνάντηση, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» αποφάσισαν να προτείνουν στον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των έξι ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου Τάκης Πεβερέτος δήλωσε ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν αρνητικός σε όλα τα αιτήματα που τέθηκαν και ως αποτέλεσμα δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι την τελική πτώση».
Σημείωσε μάλιστα ότι οι αγρότες της Πελοποννήσου ετοιμάζουν μία μεγάλη Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση τις επόμενες μέρες ενώ πρόσθεσε ότι τα μπλόκα στην Πελοπόννησο πρόκειται να αυξηθούν. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Πελοποννήσου άφησαν αιχμές κατά ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν εξέφρασαν πραγματικά τις διαφωνίες τους προς τον κ. Στουρνάρα όπως είχαν δηλώσει οι ίδιοι.
Υπογράφεται η νέα εγκύκλιος Θεοχάρη
Χωρίς τις απαντήσεις που ήθελαν βγήκαν από τη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και οι εκπρόσωποι των έξι μπλόκων της Πελοποννήσου. Όπως λέει στo Agronews o Τάκης Πεβερέτος, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουνη λάθη και τεχνικά ζητήματα που διευθετηθούν, επέμεινε όμως ότι αυτά μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.
Ανέφερε, επίσης, ότι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου θα υπογράψει την νέα εγκύκλιο Θεοχάρη με την οποία θα διευκρινίζονται και θα εξηγούνται όλα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου ζήτησαν να αποσυρθεί ή έστω να «παγώσει» για ένα χρόνο ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών, αίτημα όμως που- όπως και με τους αγρότες της Πρωτοβουλίας- απέρριψε κατηγορηματικά ο κ. Στουρνάρας.
Τέλος, εκπροσωπώντας την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων ο Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε για τον υπουργό Οικονομικών ότι «Όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα αιτήματα μας, αλλά μας πρότεινε να αποδεχθούμε την κυβερνητική πολιτική» συμπληρώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για να παραμείνουμε στα χωράφια και στα χωριά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου