.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ολη η αγροτική Ελλάδα ηταν στην πλατεία βάθης


Ολη η αγροτική Ελλάδα βρίσκεται στην πλατεία βάθης σήμερα μέσω αντιπροσωπειών.
Ωρα 10 το πρωί και ανοιξε το πρώτο πανώ που ανήκει στους αγρότες-ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής.Ταξίδευαν όπως μας είπαν όλη την νύχτα με το λεοφωρείο για να βρίσκονται απο νωρίς στο χώρο του αγροτικού συλαλητήριου.Πενήντα ξάγρυπνοι παραγωγοί δίνουν δυναμικά το παρόν ενάντια στις φορολογικές διαθέσεις της κυβέρνησης.
undefined
Τό επόμενο πανώ που αναρτήθηκε ήταν αυτό των παραγωγών της Κρήτης όπου δέν έλειψε το υπερήφανο Κρητικό στοιχείο.Την ίδια στιγμή αναρτήθηκε και το πανώ της Ομοσπονδίας παραγωγών λαικών αγορών.Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος  τής ομοσπονδίας κύριος Παντελής Μόσχος,ήταν απο τους πρώτους που βρέθηκαν στη πλατεία.
undefined
Ωρα 11 και έχει αρχίσει να καταφθάνει κόσμος απο όλη την Ελλάδα.Τα πανώ με διαμαρτυρίες και συνθήματα κατά της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης αυξάνονται.
Ωρα 12 το μεσημέρι.καταφθάνουν λεωφορεία απο ολες τις περιοχές της Ελλάδας με πανω  και συνθήματα.Μαζί με τον κόσμο και τα πανώ,αυξάνεται πλέον και ο παλμός της συγκέντρωσης.
Ωρα μία το μεσημέρι.Ο δυναμισμός της συγκέντρωσης έχει ανέβει για τα καλά.

Είναι όλοι εδώ.Η Μακεδονία,η Θράκη,η Ηπειρος,η Θεσαλία,η Στερεά Ελλάδα,η Πελοπόνησος,τα νησιά του Αιγαίου,η Κρήτη.Οι ομιλίες των αντιπροσώπων των μπλόκων,των αγροτικών συλλόγων και των συνεταιρισμών,διαδέχονται η μιά την άλλη, εν μέσω αγροτικών τραγουδιών και συνθημάτων.


Ανάμεσα στον κόσμο σκεφτικός,με την απογοήτευση και την λύπη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του,ένας απο τους πολλούς συνταξιούχους του ΟΓΑ.Κάθισε κουρασμένος σε ένα πεζούλι και ξετύλιξε σιγά σιγά μέσα απο το σακάκι του το δικό του πανώ.Πάνω σε ένα απλό κομμάτι απο χαρτόνι,χώρεσε όλος ο πόνος της ψυχής του ανθρώπου....

 Διακριτική αλλά πολυάριθμη η παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ στα γύρω στενά που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδήλωσης,έτοιμοι να επέμβουν αν οι αγρότες...σηκώσουν κεφάλι!!
 Η συγκέντρωση συνεχίζεται με τον παλαίμαχο στιχουργό και τραγουδιστή των αγροτών Θωμά Βακαλάκο στην εξέδρα.Οπαλμός ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.
Οι φοιτητές της Γεωπονικής συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών!!


Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα κύμα διαδιλωτών του ΠΑΜΕ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των αγροτών,προστίθεται στην συγκέντρωση.
Ωρα 3.00 και ξεκινά η πορεία των αγροτών εν μέσω συνθημάτων και κατευθύνεται από την πλατεία Βάθης προς το κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου