.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στα μπλόκα οι αγρότες


Στις περιοχές όπου έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα κατευθύνθηκαν σήμερα οι αγρότες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με αυτούς από τη Θεσσαλία και την Ημαθία να πρωτοστατούν, κάποιοι παραμένουν σε στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ άλλοι παρέταξαν τα τρακτέρ δίχως να κλείσουν δρόμους.
Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ξεκινήσει την πορεία τους προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, όπου αργά το μεσημέρι πρόκειται να αποφασίσουν τα επόμενα "βήματά" τους.

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τα νέα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη”.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Στον κόμβο της Κολούρας μεταβαίνουν και αγρότες από την Ημαθία, ενώ μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυτοί σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, ενώ για την Τετάρτη προτίθενται να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην "ατζέντα" των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.
Στα μπλόκα οι αγρότες (upd 15.30)
Κρήτη

Σε αποκλεισμό του κτιρίου, όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες στα Χανιά. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που είναι κλειστή, οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους.
Την κινητοποίηση οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» που με ψήφισμά της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ενότητας» Γιώργο Μπικάκη, οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν αντέχουν άλλα μέτρα. «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα διάφορα χαράτσια που ισοπεδώνουν τον αγρότη, την ύπαιθρο την ελληνική κοινωνία. Ας πάρει μέτρα ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα και όχι μέτρα αφανισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της κινητοποίησης.
Ο αποκλεισμός του κτιρίου όπως έχει ανακοινωθεί θα είναι διήμερος, ενώ αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου. Πρόθεση των οργανωτών της συγκεκριμένης κινητοποίησης είναι να κλείνουν για μικρά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Δυτική Ελλάδα

Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό κάποιου δρόμου.
Ειδικότερα, στην Πατρών-Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, υπάρχουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου περισσότερα από 50 αγροτικά μηχανήματα. Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Όσον αφορά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο στις 11.30 το πρωί, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.
Πηγή>Paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου