.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το σημερινό συλλαλητήριο των παραγωγών των λαικών αγορών στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί συλλαλητήριο των παραγωγών των λαικών αγορών το οποίο χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικό ως προς  την συμετοχή των αγροτών παρά το ότι οι πάγκοι στις λαικές λειτούργησαν κανονικά.

Πρώτος και καλύτερος,ξεχώρισε με τα πανώ και την παρουσία του ο σύλλογος Κρητών παραγωγών
"Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ"


Εντονη και η παρουσία των ΜΑΤ στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών που ήταν απολύτως έτοιμοι να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εισβολής των αγροτών στο υπουργείο. 
Στις 12 το μεσημέρι,ανέβηκε αντιπροσωπεία των παραγωγών με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κύριο Μόσχο,να συναντήσει τον υπουργό και να του εκθέσει τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου.

Μετά την άκαρπη προσπάθεια της αντιπροσωπείας να συναντήσει τον υπουργό,λόγω απουσίας του(ως συνήθως), ο κύριος Παντελής Μόσχος έκανε την ακόλουθη δήλωση.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!!

Αναλυτικότερα,σύμφωνα με αυτά που είπε,δέν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών αλλά με την γραμματεία του γραφείου όπου και αναφέρθηκαν τα αιτήματα των παραγωγών.Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εντελώς αόριστες.Στο βασικό αίτημα της μή διπλής και παράλογης φορολόγησης,απαντήθηκε ότι αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο δέν μπορεί το υπουργείο να απαντήσει άμεσα.
Για τα υπόλοιπα αιτήματα το υπουργείο είπε ότι,η μείωση του κόστους παραγωγής,η μείωση της τιμής του πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος,η χρηματοδότηση των καλλιεργητών απο τις τράπεζες και η μείωση των διοδίων αφορούν το υπουργείο γεωργίας.Με λίγα λόγια,"Εγώ το λέω του σκύλου μου,κι ο σκύλος της ουράς του"

Ο αγώνας λοιπόν θα συνεχιστεί και αναμένονται περεταίρω κινητοποιήσεις απο την ομοσπονδία των παραγωγών των λαικών αγορών
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου