.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Νόμος του κράτους η ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια


Αλεξανδρής Πέτρος|  Πηγή>agronews.gr
Χωρίς τα ποσά που έχουν ήδη πληρώσει οι οφειλέτες αγρότες, θα υπολογίζεται το «κούρεµα» των ενυπόθηκων δανείων των αγροτών, που έχουν παραµείνει στην παλιά Αγροτική Τράπεζα και είναι µη εξυπηρετούµενα. Αυτό προβλέπει νέα νοµοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Αθανάσιος Τσαυτάρης στη Βουλή την Πέµπτη 30 Ιανουαρίου. Αµέσως µετά, ψηφίστηκε στο σύνολό του το νοµοσχέδιο και πλέον είναι νόµος του κράτους, µέχρι να διορθωθεί και να δηµοσιευτεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε µόνο ότι «τώρα, αφαιρείται το ποσό των χρηµάτων που πλήρωσε ο άνθρωπος. Εποµένως, δεν πάµε στο αρχικό ποσό, αλλά στο υπόλοιπο µετά την αφαίρεση».
Το επίµαχο άρθρο 70 ψηφίστηκε ως εξής:

Ενυπόθηκα δάνεια αγροτών
1. Στις υποθήκες ή προσηµειώσεις υποθηκών που έχουν εγγραφεί στα οικεία βιβλία υποθηκών και στο οικείο Κτηµατολογικό Γραφείο αν έχει εφαρµογή υπέρ της τράπεζας µε την επωνυµία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΑΕ» (στο εξής Τράπεζα), η οποία ήδη τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και κατά αγροτών φυσικών προσώπων ή κατά τρίτων αγροτών φυσικών προσώπων επί αγροτικών ακινήτων τους ή αγροτικών παραγωγικών εγκαταστάσεών τους προς εξασφάλιση των πάσης φύσεως απαιτήσεων της Τράπεζας, οι οποίες απορρέουν από τα δάνεια – όπως απαιτήσεις από κεφάλαιο, τόκους, τόκους υπερηµερίας, περιλαµβανοµένων και των τόκων επί των ληξιπρόθεσµων τόκων και τόκων υπερηµερίας, εισφορές, έξοδα ή δαπάνες και λοιπά κονδύλια ως προσδιορίζονται στην οικεία δανειακή σύµβαση – για τη χορήγηση στους αγρότες φυσικά πρόσωπα βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων δανείων από την Τράπεζα αυτή, τα οποία αφορούν αποκλειστικά την αγροτική δραστηριότητά τους και τελούν υπό υπερηµερία, εν όλω ή εν µέρει, το ποσό του δανείου για το οποίο έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσηµείωση υποθήκης περιορίζεται σε ποσοστό εκατόν είκοσι τοις εκατό (120%) του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των ως άνω πάσης φύσεως απαιτήσεων της Τράπεζας, οι οποίες απορρέουν από το δάνειο, δεν υπερβαίνει (συµπεριλαµβανοµένων των ήδη καταβληθέντων ποσών) το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου του δανείου, αν το σύνολο αυτών είναι ανώτερο του διπλάσιου, κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου και το δάνειο καθίσταται, αν δεν έχει ήδη καταστεί ληξιπρόθεσµο και απαιτητό από τον χρόνο αυτό. Σε περίπτωση εγγραφής υποθήκης ή προσηµείωσης υποθήκης σε περισσότερα του ενός αγροτικά ακίνητα αγρότη φυσικού προσώπου ή τρίτου φυσικού προσώπου, η υποθήκη ή η προσηµείωση υποθήκης περιορίζεται από την Τράπεζα στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτησή της µέχρι τα ως άνω όρια και κατά προτεραιότητα σε αυτό ή αυτά που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία ή/και κύρια αποθήκη αγροτοεφοδίων του αγρότη ή τρίτου αυτού.

Ποσοστά µείωσης
2. Το ληξιπρόθεσµο και απαιτητό αυτό ποσό του δανείου δύναται να εξοφλείται από τον αγρότη εφάπαξ ή και τµηµατικώς, κατόπιν έγγραφης ενηµέρωσης του εκκαθαριστή της Τράπεζας για το ύψος του. Το ύψος των τόκων υπερηµερίας κάθε είδους προσαυξήσεων θα καθορίζεται από τον εκκαθαριστή, ανάλογα µε τον χρόνο αποπληρωµής. Σε κάθε περίπτωση όµως, το ύψος του συνόλου των καταβληθέντων ποσών (όσων έχουν ήδη καταβληθεί και όσων θα καταβληθούν) δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερο από το 120% του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των ως άνω πάσης φύσεως απαιτήσεων της Τράπεζας, οι οποίες απορρέουν από το δάνειο, δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου του δανείου, αν το σύνολο αυτών είναι ανώτερο του διπλάσιου, κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου.
Ο ανώτερος χρόνος αποπληρωµής των δανείων αυτών, για την µεν πρώτη περίπτωση προσδιορίζεται σε πέντε (5) έτη, για την δεν δεύτερη περίπτωση σε επτά (7). Σε περίπτωση µη καταβολής εµπροθέσµως δύο συνεχών δόσεων από τις συµφωνηθείσες, το ανεξόφλητο ποσό του δανείου µετατρέπεται σε νέο µεσοπρόθεσµο δάνειο διάρκειας από πέντε (5) έως δέκα (10) ετών µε επιτόκιο τρία τοις εκατό (3%). Η ακριβής διάρκεια του νέου δανείου καθορίζεται από τον εκκαθαριστή βάσει του ύψους της οφειλής και της εκτιµώµενης µισθωτικής αξίας του αγροτικού ακινήτου. Εφόσον το αγροτικό ακίνητο δεν αποτελεί πρώτη κατοικία ή/και κύρια αποθήκη αγροτοεφοδίων του αγρότη φυσικού προσώπου ή τρίτου αγρότη φυσικού προσώπου ή /και κύρια παραγωγική εγκατάστασή τους, στη σύµβαση του δανείου η Τράπεζα δικαιούται να εκµισθώνει το αγροτικό αυτό ακίνητο και να εκχωρεί το µίσθωµα του µισθίου αυτού σε αυτήν, µέχρι την ολοσχερή εξόφληση του δανείου. Η εξόφληση του νέου δανείου γίνεται από τα µισθώµατα που θα εισπραχθούν από την εκµίσθωση του αγροτικού ακινήτου, σύµφωνα µε τις παρ. 3, 4, 5 και 6.
3. Τα αγροτικά ακίνητα εκµισθώνονται, για διάρκεια τριών (3) ετών, σε ενδιαφερόµενους µισθωτές των κατηγοριών της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ν. 4061/2012 (Α’ 66), αντί µισθώµατος που προκύπτει µετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισµό. Για την επιλογή του µισθωτή εφαρµόζονται τα κριτήρια της παραγράφου 2 του ίδιου ως άνω άρθρου και επιπλέον το κάτωθι κριτήριο:  Yποψήφιος για µίσθωση ενυπόθηκου υπέρ ΑΤΕ ΑΕ αγροτικού ακινήτου µε προσφορά ίση µε την τιµή εκκίνησης, λαµβάνει βαθµό µηδέν (0). Υποψήφιος για µίσθωση ενυπόθηκου υπέρ ΑΤΕ ΑΕ αγροτικού ακινήτου µε προσφορά πλέον της τιµής εκκίνησης, για κάθε επιπλέον ποσοστιαία µονάδα (1%), λαµβάνει βαθµούς δέκα (10).
4. Η διαδικασία εκµίσθωσης των αγροτικών ακινήτων ανατίθεται στον Οργανισµό Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), νοµικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ο οποίος διατηρεί βάση δεδοµένων στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά όλα τα αγροτικά ακίνητα της Χώρας. Η γνωστοποίηση της πρόθεσης εκµίσθωσης, η υποβολή αιτήσεων και προσφορών από τους υποψήφιους µισθωτές, η επεξεργασία των αιτήσεων, η βαθµολόγηση βάσει των προβλεπόµενων κριτηρίων και η ανακήρυξη του τελικού δικαιούχου της µίσθωσης γίνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, µέσω αναρτηµένης στο διαδίκτυο εφαρµογής.
Στη διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισµού εκµίσθωσης τίθεται τιµή εκκίνησης που αντιστοιχεί στην ετήσια δόση εξόφλησης του νέου δανείου, όπως αυτή έχει υπολογισθεί από τον εκκαθαριστή. Καθοριστική προϋπόθεση για την αξιολόγηση της αίτησης του υποψήφιου µισθωτή είναι η οικονοµική προσφορά του, η οποία δεν µπορεί να είναι µικρότερη της τιµής εκκίνησης.

Ο Διαγωνισμός για εκμίσθωση
5. Η διακήρυξη εκµίσθωσης παραµένει ανοικτή επί 15 ηµέρες. Στο διάστηµα αυτό κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί την προσφορά του. Εφόσον ο διαγωνισµός αποβεί άγονος, επαναλαµβάνεται και µε νέα τιµή εκκίνησης. Σε κάθε νέα διακήρυξη ο προηγούµενος µισθωτής έχει δικαίωµα συµµετοχής επί ίσοις όροις µε τους λοιπούς υποψήφιους. Ο ιδιοκτήτης του αγροτικού ακινήτου έχει δικαίωµα συµµετοχής στον πλειοδοτικό διαγωνισµό εκµίσθωσης του αγροτικού ακινήτου του.
6. Σε περίπτωση που η εκµίσθωση για οιονδήποτε λόγο δεν υλοποιηθεί ή για οιονδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η εξόφληση της οφειλής από τα µισθώµατα, ο εκκαθαριστής κινεί τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί του βεβαρηµένου αγροτικού ακινήτου για το µη εξοφληθέν ποσό.

1 σχόλιο:

  1. Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητες και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

    Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή