.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας



Κωνσταντίνος Παπανικολάου
|agronews.gr
 Τον δρόμο της επιστροφής προς τα μπλόκα παίρνουν οι αγρότες μετά την ολοκλήρωση του μαζικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 4.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Κρήτη συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου από τη πλατεία Βάθη και κατέληξε στη Βουλή.
Tο συλλαλητήριο της 19ης Φλεβάρη χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη σε όγκο αγροτική κινητοποίηση στην Αθήνα.Tο συλλαλητήριο της 19ης Φλεβάρη χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη σε όγκο αγροτική κινητοποίηση στην Αθήνα.
Μήνυμα για συνέχιση του αγώνα έδωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των μπλόκων, πάντως οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στις συνελεύσεις των συντονιστικών.
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έληξε ειρηνικά μπροστά στη Βουλή το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο όπου συμμετείχαν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι σχεδόν από ολόκληρη την χώρα. Πριν από λίγο αντιπροσωπεία των αγροτών προσπάθησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη προκειμένου να του επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους αλλά τελικά δεν βρήκαν κανένα οπότε και τοιχοκόλλησαν το ψήφισμά τους.
Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε όλους τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ενώ τα πούλμαν των αγροτών αυτή την ώρα ξεκινάνε για να επιστρέψουν στα μπλόκα, ώστε να αρχίσουν οι συνελεύσεις που θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Οι συμμετέχοντες, χαρακτηρίζουν το συλλαλητήριο της 19ης Φεβρουαρίου ως την μεγαλύτερη σε όγκο κινητοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες στην Αθήνα, ενώ οι εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών να κάνουν λόγο για περισσότερα από 4.000 άτομα.
Συνθήματα όπως "Υποτελείς των Βρυξελλών-Φονιάδες αγροτών", "Αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει στρέμμα" κυριάρχησαν στα μπλοκ των αγροτικών συλλόγων ενώ όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφθασε μπροστά στη Βουλή, κυριάρχσε το σύνθημα "Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς".
Εν τω μεταξύ, Κρητικοί αγρότες κατήγγειλαν στο Agronews  την αναίτια προσαγωγή του αγρότη Παπαματθαιάκη Αριστείδη από τον αγροτικό σύλλογο Λασιθίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή του την ώρα που οι αγρότες της Κρήτης αποχωρούσαν από τη συγκέντρωση. Για την απελευθλερωση του, μεταβαίνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Το παρόν στη μαζική κινητοποίηση των αγροτών έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ ΔημήτρηςΚουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε στο Agronews ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πειθαρχήσει στα αιτήματα των αγροτών γιατί είναι δίκαια» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο η ελληνική ύπαιθρος. «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα χωριά μας και την ελληνική ύπαιθρο», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε στο Agronews, ότι «ο σημερινός αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης» και τόνισε ότι οι αγρότες δεν θα υποχωρήσουν. Στην ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Μπούτας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι ζωτικής σημασίας, αφορούν την ίδια μας την ύπαρξη». Για τα αγροτοδικεία είπε χαρακτηριστικά: «Παπάς να μη μας πάρει, αστυνόμος να μας πάρει εδώ θα είμαστε». Τόνισε επίσης, ότι στη Θεσσαλία έχουν απειληθεί με κατασχέσειςτων χωραφιών τους 40 άτομα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει και το αίτημα των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο, το οποίο το είχε θέσει και σε συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τσαυτάρη. Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα και αποκάλυψε ότι ο υπουργός του ζήτησε να μην διαμαρτύρονται γιατί «στις πόλεις υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι που τρώνε από τα σκουπίδια». Ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι «οι αγρότες είναι αλληλέγγυοι προς τους ανέργους και αυτό που γίνεται στις πόλεις δεν θα γίνει στην ελληνική ύπαιθρο». Κατέληξε λέγοντας ότι οι αγρότες δεν ζητάνε χρήματα αλλά ζητάνε να μην τους πάρουν αυτά που έχουν.
Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, κατά την οποία, μεταξύ άλλων ζήτησαν το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες να διαμορφωθεί στα 55 και τα 60 για τους άντρες, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και να μη γίνει καμία κατάσχεση σε αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές. Από την πλευρά του ο κ. Βεργίνης, αφού επισήμανε ότι ο οργανισμός είναι πάντα σε διάλογο με τους αγρότες, προανήγγειλε ρύθμιση για την ασφάλιση των άπορων υπερήλικων αγροτών.
«Δεν θα μας στερήσουν την ελπίδα. Δεν θα μείνουμε άνεργοι», δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας.
Επίσης, σε δηλώσεις του στο Agronews o Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστκής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ανέφερε ότι: «Τα τρακτέρ δεν είναι για να κλείνουν δρόμους αλλά για να ανατρέπουν νόμους. Δεν είμαστε κλέφτες, όπως μας αποκαλεί ο υπουργός. Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και αυτό πρέπει να σταματήσει».
Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρόν και ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, όπου και δήλωσε στο Agronews: «Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανασάνει αν η αγροτική παραγωγή διαλύεται». Επίσης, χαρακτήρισε ως «παραλογισμό της κυβέρνησης την υπερφορολόγηση των αγροτών» και διέκρινε ως μοναδική λύση την αποχώρηση της κυβέρνησης.
Πλην των αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στη διαδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την αγανάκτησή τους για το φορολογικό αλλά και για θέματα που αφορούν το κόστος παραγωγής εκφράζουν με δηλώσεις τους στο Agronews οι αγρότες που μετέχουν στο συλλαλητήριο. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης κ. Πρίαμος Γερολιμάκης δήλωσε: «Δυναμικό παρόν θα δώσουν όλοι οι αγρότες ειδικά και στο αυριανό παγκρήτιο συλλαλητήριο».  Επίσης, ο κ. Κουκούλης Παναγιώτης από τομπλόκο Μαυροβουνίου Πέλλας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μας πετάξουν έξω από τα χωράφια μας» και συμπλήρωσε ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού όχι συμβολικά αλλά για αρκετές ώρες και σχεδιάζουν και μεγάλο συλλαλητήριο στην Κεντρική Μακεδονία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μέλη της ΠΑΣΥ έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να σημειωθεί ότι στο συλλαλητήριο μετέχουν αγρότες από τις εξής περιοχές: Αίγιο, Ηλεία, Ορχομενός, μπλόκα Πέλλας, Θεσσαλία, Κρήτη, Χαλκιδική και Δυτική Αχαΐα.
Επίσης, συμμετέχουν και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) καθώς και σύλλογοι από Αχαΐα, Μεσσηνία και Ηλεία.
Σε νέες βάσεις η συζήτηση για τα αγροτικά θέματα
Να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση για το αγροτικό ζήτημα διεκδικούν οι αγρότες από διάφορες κομματικές παρατάξεις που βρίσκονται στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Κρήτη.

Το κόστος παραγωγής, η χρηματοδότηση των αγροτικών επιχειρήσεων αλλά και το οικονομικό όριο επιβίωσης αποτελούν την αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων που όπως τονίζουν οι αγρότες αφορούν όλους τους Ελληνες, ειδικά σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Νωρίτερα το Agronews μετέδιδε:
Από τις 4 τα ξημερώματα δεκάδες λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα, ενώ πάνω από 200 Κρητικοί από το Ηράκλειο και τα Χανιά ταξίδεψαν για να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους στην πλατεία Βάθη.
Καλέσματα για το συλλαλητήριο έχουν εκδώσει ήδη οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας Θεσσαλίας, των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου καθώς και από μπλόκα της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.
Στο συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.
Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να μετάσχουν στη συγκέντρωση, ενώ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 14:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αυτοαπασχολούμενους να συγκεντρωθούν στις 13:00 στην Ομόνοια και από εκεί να κατευθυνθούν στην συγκέντρωση των αγροτών.

H συνεδρίαση της Επιτροπής των μπλόκων του περασμένου Σαββάτου


Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων το Σάββατο 15 Φλεβάρη αποφασίστηκε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη και πορεία προς τη Βουλή, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Παναττική στάση εργασίας και συμμετοχή στο παναγροτικό συλαλλητήριο την Τετάρτη αποφάσισαν ήδη οι γεωτεχνικοί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων.Ένας άλλος κλάδος που ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο είναι η Ομοσπονδία παραγωγών λαικών αγορών διαδηλώνοντας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου.

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας  (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).
Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.
Οι αγρότες αποφάσισαν να μπουν σε διαδικασία προετοιμασίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη ζητούσαν συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ ώστε να θέσουν το αίτημά τους για μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% αλλά και με τον διοικητή του ΟΓΑ για να ζητήσουν τη θεώρηση των βιβλιαρίων αγροτών.Τέλος, αποφάσισαν να τιμήσουν και φέτος αγωνιστικά το Κιλελέρ, στις 9 Μάρτη με συλλαλητήριο ο τόπος του οποίου θα αποφασιστεί στην πορεία.
Εν τω μεταξύ συνάντηση με Σαμαρά και Βενιζέλο ζητούν τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου ώστε να εκθέσουν τα αιτήματά τους μετά την άκαρπη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Συλλαλητήριο με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Νεστάνης προγραμματίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής.Την απόφαση αυτήν έλαβαν ομόφωνα οι συντονιστικές επιτροπές των ανεξάρτητων αγροτικών μπλόκων και φορέων της Πελοποννήσου που συναντήθηκαν και συνεδρίασαν στην Τρίπολη.
Οι συντονιστικές επιτροπές εξέδωσαν κοινό ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση που είναι πέντε και αφορούν:
  • Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015.
  • Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα.
  • Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.
  •  «Πάγωμα» των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.
  • Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί όπως επισημαίνουν, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές.
Παγκρήτιο Συλλαλητήριο
Την ίδια ώρα παγκρήτιο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο από όλα τους αγρότες είναι η φορολόγηση και μάλιστα από το πρώτο ευρώ όλων των αγροτικών εισοδημάτων. Με λίγα λόγια δεν θα γλιτώσουν από την εφορία ακόμα και οι φτωχοί συνταξιούχοι αγρότες στα χωριά που παίρνουν 350 ευρώ σύνταξη του ΟΓΑ και διατηρούν εισόδημα 500 – 1000 ευρώ το χρόνο από το λάδι. Ακόμα και αυτό το πενιχρό εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 13%.
Άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν το «χαράτσι» για τα σπίτια τους, στους οποίους έχουν «κοπεί» τα επιδόματα και τα δώρα του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς, θα αναγκαστούν τώρα να δίνουν… μερίδιο στο κράτος και από το πενιχρό αγροτικό εισόδημα τους, που θα συμπληρώνει το νέο φόρο που επιβάλλεται από φέτος στα χωράφια! Επίσης, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο (είναι πάρα πολλοί) θα πληρώνουν επιπλέον στην εφορία 1.300 ευρώ συν το φόρο για τα χωράφια!
Σύμφωνα με τους αγρότες αυτά τα μέτρα οδηγούν το αγροτικό κόσμο μακριά από τη γη του, στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα αστικά κέντρα, στην προσπάθεια του να επιβιώσει.
Οι αγροτικές οργανώσεις θέτουν τρεις «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν υποχωρούν: Άρση του μέτρου της φορολόγησης της αγροτικής γης από το πρώτο ευρώ και καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 10.000 ευρώ, ποσό ύψους 20.000 ευρώ να δικαιολογείται για διάφορες δαπάνες και άρση του τέλους επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ που συνεδρίασε  το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου το συλλαλητήριο της Πέμπτης θα ξεκινήσει στις 10 πμ από τη λεωφόρο 62 Μαρτύρων του Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου θα κριθεί από τη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου και από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αγρότες στη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη για κινητοποιήσεις  περίοδο καθώς οι περισσότεροι αγρότες αυτές τις μέρες κλαδεύουν τις καλλιέργειες τους, ενώ η θερμοκηπιακή παραγωγή είναι στο «φόρτε» της.
Έβρος
Tη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, σε όλες τις πόλεις της περιοχής, έγιναν κινητοποιήσεις στα κτίρια της Περιφέρειας, αλλά και της πρώην ΑΤΕ. Αγρότες του μπλόκου της ΕΒΖ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στο κτίριο της πρώην ΑΤΕ στην Ορεστιάδα.Την ίδια ώρα συνεχίζουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κορνοφωλιά, Φέρρες και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Καβάλα
Αγροτικά μπλόκα στήθηκαν σε Χρυσούπολη και Αμυγδαλεώνα. Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Εν τω μεταξύ,  τα διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες μοιράζουν ρύζι και έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς, όπως δήλωσε ο Φάνης Αλμπάνης, μέλος της «Πρωτοβουλίας».Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών των συγκεκριμένων περιοχών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη. Οι αγρότες θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα κεντρικά αιτήματά τους στην πύλη του υπουργείου. Τον υπουργό είδε μια αντιπροσωπεία αγροτών της Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και ζήτησε να του θέσει ένα τοπικό πρόβλημα, που αφορά την αποτύπωση της περιοχής τους στους δασικούς χάρτες. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον κ. Καράογλου και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων. Οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους αποχώρησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το υπουργείο για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

Κοζάνη
Παραμένουν τα μπλόκα της γέφυρας Σερβίων, της Πτολεμαΐδας, στο Φιλώτα, και στο Αμύνταιο.

Πέλλα - Ημαθία
Για αύριο, οι αγρότες της Κουλούρας έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στον Κοπανό Νάουσας και στην Κουλούρα Ημαθίας. Συγκεντρωμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στην είσοδο της Αριδαίας της Πέλλας. Επίσης μεγάλος αριθμός τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων είναι παραταγμένος στην είσοδο των Γιαννιτσών Πέλλας (θέση Φανάρια Αλεξάνδρειας).

Φθιώτιδα
Παραταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη, στη θέση Δρούγος Δομοκού και στον κόμβο της Ανθήλης.

Αχαΐα
Σε 4 σημεία παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα. Στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, όπου κάθε μέρα το απόγευμα αποκλείεται συμβολικά η ΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του συγκεκριμένου σημείου. Στην Αιγιαλεία, στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Επίσης, μπλόκα υπάρχουν σε δυο σημεία της ΕΟ Πατρών - Πύργου, γνωστότερος και ως 111, στον Πρέβεδο και στο σταυροδρόμι της Τριτέας, κοντά στο Καλέντζι.

Ηλεία
Εκτός από το μπλόκο της Μαραθιάς, μπλόκο έχει στηθεί και στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών.

Μεσσηνία
Καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε τρία σημεία του νομού με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.

Κρήτη
Στα Χανιά ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Στο Ηράκλειο οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων καλούν σε Συλλαλητήριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 11 π.μ.

Λέσβο
Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση, στη Λάρσο.Νέα κινητοποίηση έχει καλεσθεί σε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 11.30π.μ. στον κόμβο της Λάρσου.

ΖάκυνθοςΣήμερα Τρίτη το πρωί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Λούμπα, στην είσοδο της πόλης με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου του νησιού.

Λήμνος
Αυξήθηκε η συμμετοχή των αγροτών και των τρακτέρ στο μπλόκο της Μύρινας, όπου έχουν αποκλείσει τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Υπό κατάληψη παραμένουν το Δημαρχείο και το Παράρτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σήμερα το πρωί οι συγκεντρωμένοι αγρότες,πραγματοποίησαν κατάληψη του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της Μύρινας που ανήκει στην Εφορία της Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου