.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Από το Γενάρη σχηµατίζει ανθοταξίες η ελιά

Δούσκα Ελένη| Agronews.gr
Από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Ιουνίου γίνεται ο σχηµατισµός ανθοταξιών στην ελιά.
Η κρίσιµη περίοδος ανθογονίας είναι οι µήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος, όπου γίνονται φυσιολογικές µεταβολές που µετατρέπουν το µερίστωµα από βλαστικό σε ανθικό.

Στο τέλος του χειµώνα, περίπου 2,5 µήνες πριν την ανθοφορία, αρχίζουν να εµφανίζονται στους οφθαλµούς οι πρώτες µορφολογικές µεταβολές, που οδηγούν στο σχηµατισµό των ανθοταξιών (διαφοροποίηση).

Υπάρχουν δύο τύποι ανθέων σε κάθε ποικιλία, τα ερµαφρόδιτα (φυσιολογικά ή τέλεια) σε ποσοστό 1-5% και τα στηµονοφόρα (ατελή) σε ποσοστό 95-99%.

Μόνο τα ερµαφρόδιτα (τέλεια) άνθη δίνουν καρπούς και το ποσοστό τους είναι µεγαλύτερο όσο πληρέστερη είναι η διαφοροποίηση των βλαστοφόρων οφθαλµών σε ανθοφόρους.

Η ελιά είναι από τα λίγα αειθαλή καρποφόρα που χρειάζονται την επίδραση του ψύχους για να ανθίσουν. Οι οφθαλµοί που σχηµατίζονται το καλοκαίρι έχουν ανάγκη από χαµηλές θερµοκρασίες το χειµώνα για να διαφοροποιηθούν σε ανθοταξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου