.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Χρήση θείου, αλλά με ασφάλεια στα αμπέλια.

Χρήση θείου, αλλά με ασφάλεια στα αμπέλια Κεφαλονιάς

Κρόκου Μαρία| agronews.gr
Ενδεδειγμένη η χρήση του θείου στα αμπέλια λέει η ΕΑΣ Κεφαλληνίας, προσοχή στα παράνομα.

Την αποτελεσματική δράση του θείου ως μυκητοκτόνου, δεδομένου ότι έχει ελάχιστη υπολειμματική δράση, τονίζει με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Kεφαλληνίας και Ιθάκης, υπογραμμίζοντας στους αμπελουργούς ότι πρέπει να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα σκευάσματα, καθώς κατά καιρούς κυκλοφορούν «παράνομα» διάφορα «θειάφια» αγνώστου προέλευσης και ακατάλληλα.
Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής:  «Ο παραδοσιακός Κεφαλλονίτικος και Θιακός αμπελώνας εγκατεστημένος σε επιλεγμένες ημιορεινές ή ορεινές τοποθεσίες, εξασφάλιζε εξαρχής για το αμπέλι υγιεινό περιβάλλον, χωρίς περίσσειες ατμοσφαιρικές ή εδαφικές υγρασίες και ακόμα χωρίς περίσσειες αζώτου, στοιχεία που προδιαθέτουν στις κλασσικές αμπελουργικές ασθένειες όπως ο περονόσπορος, το ωίδιο, η ίσκα κλπ.
Η εκμηχάνιση, ως επιταγή της εποχής, δημιούργησε την ανάγκη των πεδινών αμπελώνων όπου οι μηχανές μπορούν να κινηθούν με ευχέρεια. Οι σημερινοί πεδινοί αμπελώνες υποφέρουν ενδημικά από τις αμπελουργικές ασθένειες, ενώ συνήθως αυτές έχουν επιδημικό χαρακτήρα.
Η αποτελεσματική δράση του θείου ως μυκητοκτόνου συνδυάζεται ακόμη, με το γεγονός ότι είναι προϊόν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ έχει ελάχιστη υπολειμματική δράση. Η ιδιότητα του αυτή καθιστά το θείο εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιρο, σήμερα που το περιβάλλον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ο Ε.Α.Σ.  Κεφαλληνίας και Ιθάκης, δεδομένης της αστάθειας του καιρού που επικρατεί στα νησιά μας, εφιστά την προσοχή των ντόπιων αμπελοκαλλιεργητών της Ρομπόλας, του Τσαουσιού, του Μοσχάτου, της Μαυροδάφνης, του Βοστιλιδιού κλπ ποικιλιών, στο γεγονός ότι για να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα του θείου πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόν εγκεκριμένο και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.  Επισημαίνεται ότι κατά καιρούς κυκλοφορούν «παράνομα» διάφορα «θειάφια» αγνώστου προέλευσης, στερούμενα έγκρισης κυκλοφορίας, με ακατάλληλες για εφαρμογή βοηθητικές ουσίες και συχνά περιέχουν επικίνδυνες, τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τους ανθρώπους, ουσίες όπως αρσενικό.  Σε κάθε περίπτωση οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί  Αμπελοκαλλιεργητές οφείλουν να επιμένουν στην εξακρίβωση των στοιχείων της έγκρισης κυκλοφορίας του Υπουργείου Γεωργίας»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου