.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γιατί είναι καλύτερα τα βιολογικά κοτόπουλα;

Γιατί είναι καλύτερα τα βιολογικά κοτόπουλα;
Γιατί οι καταναλωτές να προτιμούν τα βιολογικά κοτόπουλα;

1. Τα βιολογικά πουλερικά αναπτύσσονται σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη ποιότητα αλλά και να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή. Εκτός από την καλύτερη γεύση, έχει αποδειχθεί ότι τα βιολογικά κοτόπουλα περιέχουν λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τα μη βιολογικά, εξαιτίας της διατροφής τους αλλά και της ελεύθερης κίνησης τους. Επιπλέον περιέχουν σε μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικά συστατικά όπως τα Ω3.

2. Στις μονάδες βιολογικής παραγωγής πουλερικών, τα κοτόπουλα που διαβιούν στον ίδιο χώρο δεν ξεπερνούν τα 4.800. Στη χώρα μας η βιολογική πτηνοτροφία στηρίζεται σε μικρότερες οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, όπου ο αριθμός των πουλερικών που προορίζονται για παραγωγή κρέατος δεν ξεπερνά τα 1000 κοτόπουλα στον ίδιο χώρο. Αντίθετα στα πτηνοτροφία συμβατικής παραγωγής πουλερικών, στον ίδιο χώρο μπορούν να στεγάζονται μέχρι και 40.000 κοτόπουλα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ασθενειών αλλά και την εμφάνιση φαινομένων όπως ο κανιβαλισμός.
3. Στη βιολογική πτηνοτροφία τα κοτόπουλα που προορίζονται για κρεατοπαραγωγή, σφάζονται αφού συμπληρώσουν τουλάχιστον 81 ημέρες ζωής. Στη μη βιολογική πτηνοτροφία, τα κοτόπουλα σφάζονται σε ηλικία 42 ημερών. Έτσι, τα βιολογικά κοτόπουλα έχουν μεγαλώσει με φυσικό τρόπο. Αντίθετα τα συμβατικά κοτόπουλα προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη ανάπτυξη σε μικρό χρονικό διάστημα, καταναλώνουν μαζί με την τροφή τους αυξητικούς παράγοντες και ορμόνες.

4. Στη βιολογική κτηνοτροφία τα κοτόπουλα ζουν σε όσο το δυνατόν πιο φυσικό περιβάλλον και έχουν καθημερινή πρόσβαση στον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Επιπλέον όσα κοτόπουλα νοσήσουν από κάποια ασθένεια, θεραπεύονται με την κατάλληλη αγωγή και δεν λαμβάνουν συνεχώς φάρμακα για προληπτικούς λόγους. Στα συμβατικά πτηνοτροφία, συνήθως στοιβάζεται μεγάλος αριθμός κοτόπουλων σε μικρούς χώρους χωρίς τον κατάλληλο αερισμό και με μεγάλη υγρασία. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη ασθενειών και τα κοτόπουλα καταναλώνουν καθημερινά αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα.


Πηγή> gardenguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου