.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Απαραίτητοι ψεκασμοί στα αμπέλια στην έναρξη της άνθησης

Όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι αμπελουργοί προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προσβολή από περονόσπορο, ωίδιο, βοτρύτη, ευδεμίδα, ψευδόκοκκοι και θρίπες, εχθρούς και ασθένειες, που απειλούν το φυτό κατά το βλαστικό στάδιο της έναρξης της άνθησης, καταγράφει ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.
Ειδικότερα για τον περονόσπορο, συνιστάται η εφαρμογή ενός προληπτικού ψεκασμού με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο α) στις περιοχές που η ασθένεια εμφανίζεται συχνά, β) στις ευαίσθητες ποικιλίες και γ) ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες (βροχερός και υγρός καιρός) ευνοούν τις μολύνσεις, μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου, οι προσβολές σε αυτό το βλαστικό στάδιο μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές για την παραγωγή.

Τονίζεται ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επισκόπηση της καλλιέργειας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ποικιλίες) για την ύπαρξη προσβολών του μύκητα ώστε να γίνεται επέμβαση άμεσα και η εφαρμογή καλλιεργητικών μέτρων που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον αμπελώνα.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωσ
η

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου