.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ποιοί είναι οι βασικοί τύποι του ελληνικού μελιού


Ποιοί είναι οι βασικοί τύποι του ελληνικού μελιού
Ανθόμελο ονομάζεται το μέλι που προέρχεται από φυτά που παράγουν νέκταρ και το οποίο συλλέγεται από τις μέλισσες. Τέτοια μέλια είναι το θυμαρίσιο, εσπεριδοειδών, βαμβακιού και άλλα. Το μέλι κωνοφόρων ή μέλι μελιτωμάτων προέρχεται συνήθως από πεύκα ή έλατα  στα οποία πάνω στους κορμούς τους υπάρχουν διάφορες μελιτώδεις ουσίες που έχουν παραχθεί από διάφορα έντομα. Οι μέλισσες συλλέγουν τις ουσίες αυτές από τις οποίες θα παράξουν το μέλι (π.χ. μελιτώδη εκκρίματα από το έντομο Marchallina hellenica σε πεύκα).

Πευκόμελο: Είναι μέλι μελιτωμάτων. Αποτελεί σχεδόν το 70% της συνολικής παραγωγής της χώρας. Περιέχει λιγότερη ποσότητα σακχάρων και για το λόγο αυτό είναι λιγότερο γλυκό από άλλα μέλια. Δεν κρυσταλλώνει και έχει λιγότερες θερμίδες από τα ανθόμελα.
Ελάτης: Είναι μέλι μελιτωμάτων. Μέλι ελάτης είναι το μέλι Μαινάλου Βανίλιας, το μοναδικό ελληνικό μέλι με Προσταυόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Είναι από τα καλύτερα και γευστικότερα μέλια. Παραμένει ρευστό και δεν κρυσταλλώνει.
Θυμαρίσιο: Είναι ανθόμελο και θεωρείται από τα καλύτερα μέλια. Έχει έντονο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει σε 6-18 μήνες.
Πορτοκαλιάς: Έχει ιδιαίτερο, πιο απαλό άρωμα, γεύση και χρώμα. Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες.
Καστανιάς: Είναι μέλι που προέρχεται από ανάμιξη μελιτώματος και νέκταρος. Έχει έντονο άρωμα και στη γεύση του πικρίζει. Κρυσταλλώνει σε 1,5-2 χρόνια.
Βαμβακιού: Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες.
Ηλίανθου: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κιτρινωπό.
Ερείκης: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και αποκτά έναν κοκκινωπό χρωματισμό.

Μια μέση εργάτρια μέλισσα μπορεί να παράξει μόλις το 1/12 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ για την παραγωγή ενός κιλού μελιού οι συλλέκτριες θα πρέπει να επισκεφθούν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθη.


Το διαβάσαμε στο gardenguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου