.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Σε λειτουργία η υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενημέρωση των κληρονόμων - γεωργών


Σε λειτουργία η υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενημέρωση των κληρονόμων - γεωργών
Με βάση την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:
Σύμφωνα με το άρθρο 12, παράγραφος 6 της υπ' αριθμ. 1111/46876 ΥΑ, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015, τίθεται σε λειτουργία η υπηρεσία για την ενημέρωση των κληρονόμων - γεωργών, οι οποίοι:
υπέβαλλαν εμπρόθεσμα το έτος αιτήσεων 2014 αίτηση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς (υπόδειγμα Φ5), βάσει των διατάξεων του Καν.(ΕΕ) 73/2009 και
η αίτηση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς έχει εγκριθεί και
δεν πληρούν την προϋπόθεση άμεσης πρόσβασης στη βασική ενίσχυση, δηλαδή δεν έχουν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης 2013
Πρόκειται ουσιαστικά για γεωργούς, στους οποίους χορηγήθηκαν πρώτη φορά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης (λόγω κληρονομιάς) το 2014 (νεοεισερχόμενοι), των οποίων η ισχύς έληξε στις 31.12.2014.
Όσοι γεωργοί – κληρονόμοι του 2014 περιλαμβάνονται στην εν λόγω εφαρμογή οφείλουν το 2015 να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω κληρονομιάς της εκμετάλλευσης, εάν επιθυμούν να τους χορηγηθούν δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης, όπως αυτές περιγράφονται στην υπ' αριθμ. 1111/46876/2015 ΥΑ.
Δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω εφαρμογή:
Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν εμπρόθεσμα το έτος αιτήσεων 2014 αίτηση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς (υπόδειγμα Φ5), και η οποία απορρίφθηκε.
Γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλλαν εκπρόθεσμα αίτηση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς το 2014.
Όσοι γεωργοί υπέβαλλαν εμπρόθεσμα το έτος αιτήσεων 2014 αίτηση μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς (υπόδειγμα Φ5), αλλά της οποίας ο έλεγχος βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα λόγω υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών.
Όσοι γεωργοί το 2014 κληρονόμησαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης και ταυτόχρονα μεταβίβασαν το σύνολο των κληρονομηθέντων δικαιωμάτων.
Και οι παραπάνω έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης λόγω κληρονομιάς της εκμετάλλευσης, εάν επιθυμούν να τους χορηγηθούν δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης, όπως αυτές περιγράφονται στην υπ' αριθμ. 1111/46876/2015 ΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου