.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μείωση της τιμής παραγωγού για τα πεπόνια θερμοκηπίου, από Ιούνιο ξεκινά η συγκομιδή στα υπαίθρια

Μείωση της τιμής παραγωγού για τα πεπόνια θερμοκηπίου, από Ιούνιο ξεκινά η συγκομιδή στα υπαίθρια
Ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά τα υπαίθρια πεπόνια από την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Λόγω των καιρικών συνθηκών η συγκομιδή τους αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα Ιουνίου. Στην αγορά κυκλοφορούν τα πεπόνια θερμοκηπίου, τα οποία όμως έχουν πολύ χαμηλή τιμή παραγωγού. Το φρούτο αυτό δεν εξάγεται σε μεγάλες ποσότητες οπότε δέχεται σημαντικές «πιέσεις» από τη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης.
Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Μανώλης Ανδριγιαννάκης, πρόεδρος του Α.Σ. Τυμπακίου, «η ζήτηση για τα πεπόνια θερμοκηπίου έχει πέσει κατακόρυφα. Το πεπόνι ξεκίνησε πολύ καλά και διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι την περασμένη εβδομάδα αλλά στη συνέχεια έπεσε κατακόρυφα. Η τιμή παραγωγού φέτος ξεκίνησε στην Κρήτη από 2,20 – 2 ευρώ το κιλό και μέχρι σήμερα έπεσε στα 90 – 40 λεπτά το κιλό. Αυτό οφείλεται στη μείωση της ζήτησης. Το οικονομικό πρόβλημα στη χώρα μας αναγκάζει τους καταναλωτές να μειώσουν τις αγορές τους. Δυστυχώς αν και προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε εξαγωγές πολύ λίγα φορτία καταφέραμε να εξάγουμε κυρίως προς τη Βουλγαρία».

Ο κ. Αντώνης Γκόνης, παραγωγός πεπονιού από την Τριφυλία, αναφέρει τα εξής: «σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμων υπαίθριων πεπονιών. Ευτυχώς στην περιοχή μου δεν είχαμε χαλαζόπτωση ούτε έντονες βροχοπτώσεις οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή».
Πηγή>agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου