.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 54ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ



Στη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου με σταθεροποιημένη καρδιακή λειτουργία και σχετικά καλή πίεση διακομίστηκε στις 11:15 π.μ. ο 54χρονος αγρότης που επιχείρησε νωρίς το πρωί  της Τετάρτης να βάλει τέλος στη ζωή του, πίνοντας ποσότητα του απαγορευμένου τοξικού φυτοφαρμάκου "Λανέιτ",  σκόνη από το οποίο είχε διαλύσει  μέσα στο φλιτζάνι του καφέ του



Την απόπειρα αυτοκτονίας πίνοντας το θανατηφόρο και απαγορευμένο εδώ και χρόνια φυτοφάρμακο "Λανέιτ" σε σκόνη,  με περιεκτικότητα 80% της δραστικής ουσίας  Methomyl , έκανε στις 7 σήμερα το πρωί ο 54χρονος αγρότης στην αυλή του σπιτιού του, που βρίσκεται στη θέση "Κάτεργο" Κουτσουναρίου του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

Τον αντιλήφθηκε αμέσως μόλις έπεσε στο χώμα  η σύζυγός του , καθώς είχε καθίσει  κάτω από την πορτοκαλιά για να πιεί υποτίθεται τον  καφέ του , ενώ εκείνος μέσα στο φλιτζάνι  είχε διαλύσει το δηλητήριο σε σκόνη, το οποίο φύλαγε στα αγροτικά του εφόδια. Η ίδια κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 7:07 το πρωί και στις 7:19 παρελήφθη από το ασθενοφόρο ο 54χρονος, ο οποίος ήδη είχε κάνει ανακοπή, ενώ δίπλα του είχε βρεθεί ένα φακελάκι  Lannate(Λανέϊτ) σε σκόνη 100 γραμμαρίων, μορφή με την οποία κυκλοφορούσε πριν μερικά χρόνια λίγο πριν κατηγορηθεί ως το δηλητήριο του θανάτου και αποσυρθεί από την αγορά .

Από τους διασώστες του ΕΚΑΒ τού έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και  η καρδιά του πήρε μπρός, ενώ  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου διακομίσθηκε, έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, για να σωθεί η ζωή του, με χορήγηση θειικής ατροπίνης η οποία προλαμβάνει τον θάνατο αν χορηγηθεί  αμέσως λίγα λεπτά μετά τη δηλητηρίαση του ανθρώπου η του ζώου.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένο φυτοφάρμακο , σε μορφή σκόνης με περιεκτικότητα 80% της δραστικής ουσίας Μεθομύλ, το οποίο χρησιμοποίησε ο 54αγρότης έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια  Πριν από ένα περίπου χρόνο, επιτράπηκε να κυκλοφορήσει εκ νέου  με την ίδια εμπορική ονομασία σε υγρή μορφή με 20% περιεκτικότητα της δραστικής. Το πρόβλημα στην απαγορευμένη συσκευασία υπό μορφή σκόνης ήταν ότι το δηλητήριο αυτό  ήταν άοσμο, και δρούσε άμεσα και θανατηφόρα σε περίπτωση που ο άνθρωπος η το ζώο κατάπινε τουλάχιστον ένα κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη. Οι διασώστες  του ΕΚΑΒ βρήκαν το κουτί με το φυτοφάρμακο το οποίο έχει λήξει εδώ και 6 χρόνια , αλλά παρά ταύτα, έχει  προλάβει να κάνει τη ζημιά του.

Οι γιατροί ωστόσο ελπίζουν, επειδή έχει περάσει πολύς χρόνος από τη λήξη του, πως αν  δεν έχει πάρει μεγάλη ποσότητα, ότι,  ο 54χρονος ίσως καταφέρει να σωθεί, όπως έχει συμβεί και σε άλλες όμοιες περιπτώσεις. Θα περιμένουν να δούν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του μετά τη χορήγηση του αντίδοτου, δεδομένου ότι έχει υποστεί  βλάβες στα ζωτικά του όργανα. Μετά το πρώτο 24ωρο θα έχουν μια εικόνα, αλλά με βεβαιότητα για την πορεία της υγείας του θα μπορούν να μιλήσουν μετά από 48 ώρες.

Ο 54χρονος είναι έμπειρος και εξαιρετικά εργατικός  αγρότης , πατέρας τριών  ενήλικων κοριτσιών, καλλιεργεί πολλά χρόνια  κηπευτικά σε θερμοκήπιο και τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπονιόταν ότι, δεν είχε πάει καλά η χρονιά και δεν είχε καταφέρει να βγάλει τις υποχρεώσεις του.

Η σύζυγος του  πάντα προσπαθούσε να τον καθησυχάσει  λέγοντας του ότι, έτσι είναι όλοι οι αγρότες τώρα  σε περίοδο κρίσης , με πολλές υποχρεώσεις και πολλές ανασφάλειες , αλλά αν υπάρχει υγεία όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Σε μια δύσκολη περίοδο με τα οικονομικά προβλήματα να λυγίζουν την Ελληνική κοινωνία, ο αγροτικός κόσμος  προσπαθεί να παράξει πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα, για να επιβιώσει, να μεγαλώσει τα παιδιά του και να συντηρήσει τις αγροτικές επιχειρήσεις. Οι υποχρεώσεις όμως συνεχώς μεγαλώνουν και το χρηματοπιστωτικό σύστημα με τις εισπρακτικές εταιρείες ,  εξαπολύει νυχθημερόν ανελέητο τηλεφωνικό κυνηγητό προς τους οφειλέτες, αλλά και τους εγγυητές τους.

«Ενώ οι αγορές αδυνατούν να απορροφήσουν σε καλές τιμές τα προϊόντα που παράγουμε, μας ασκούνται αφόρητες πιέσεις, είτε μέσω της αβάστακτης κρατικής φορολογίας, είτε από τις εισπρακτικές εταιρείες, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Τράπεζες για να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ από το μικρομεσαίο αγρότη.

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε εντάξει στις φορολογικές μας υποχρεώσεις αλλά και στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών μας δανείων. Θέλουμε όμως να μας αφήσουν λίγο χώρο να αναπνεύσουμε . Να μην απογοητευόμαστε και να συνεχίσουμε  να δίνουμε τον αγώνα μας,  με ότι εργαλεία διαθέτουμε», μας είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μιχάλης Μαλλιωτάκης.



Οι δυναμικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο ξεκίνημα τους χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα και συνεπώς τραπεζικό δανεισμό.

«Οι παραγωγοί  στο θερμοκήπιο πρέπει να δουλεύουν  από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσουν  να τα  βγάλουν  πέρα. Δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας, να συνεργαζόμαστε, να έχουμε ομοψυχία και να στηρίζει ο ένας τον άλλο. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει η απελπισία στην πρώτη δυσκολία» , μας είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος βρέθηκε στην αγροτική ζώνη  της Ιεράπετρας αργά το μεσημέρι, για να οργανώσει θέματα που αφορούν στην αγροτική οδοποιία.

Η «μόδα» της αυτοκτονίας, είχε αφήσει πίσω της πολλά θύματα από την αγροτική  τάξη της Ιεράπετρας πριν από 40 χρόνια, όταν ξεκινούσε με γοργούς ρυθμούς και  με μεγάλες επενδύσεις ο άνεργος κόσμος της Ιεράπετρας να επενδύει στο θερμοκήπιο, παίρνοντας τα πρώτα δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα.



«Το περιστατικό με την τελευταία απόπειρα του 54χρονου από τον Άγιο Ιωάννη, μου θυμίζει τα παλιά χρόνια, που με το παραμικρό αυτοκτονούσαν οι αγρότες μέσα στα θερμοκήπια τους. Και τότε και τώρα δεν έκαναν καλά,  μόνο που τους περνούσε από το μυαλό, ότι θα ξεμπέρδευαν με ότι τους βασάνιζε. Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας ,  και με τη λογική και την εργατικότητα μας , όλα θα λυθούν», μας είπε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ Μανόλης Παπαδάκης , γεωπόνος.





«Δεχόμαστε πραγματικά μεγάλη πίεση σαν αγροτικός πληθυσμός, από τις Τράπεζες και όχι μόνο, για χρέη που   δεν μπορούμε να τα αποπληρώσουμε έγκαιρα. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν, ότι πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους , να καλλιεργήσουμε τη γή , να επιβιώσουμε, και όταν τα καταφέρουμε με τη βοήθεια τους , που δεν τη βλέπουμε δυστυχώς, να προχωρήσουμε και στην εξόφληση των χρεών που  έχουμε. Τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά, και σε ακατάλληλες ώρες, για να μας θυμίσουν τις υποχρεώσεις μας, είναι πάρα πολλά. Τα παράπονα από τους συναδέλφους μας είναι αμέτρητα. Δυστυχώς κάποιοι αδύνατοι και ευαίσθητοι χαρακτήρες,  που δεν ανέχονται να τους προσβάλουν την προσωπικότητα τους, επιλέγουν σε μια στιγμή ψυχολογικής πίεσης την εύκολη λύση της αυτοχειρίας, χωρίς να σκέφτονται ότι μεταβιβάζουν με αυτόν τον τρόπο τα ίδια προβλήματα στην οικογένεια και στα παιδιά τους», μας  είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Νότος» κ Αντώνης Πλεξουσάκης.

Πηγή>http://www.radiovereniki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου