.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

IOC: Θετικές προοπτικές για το ελαιόλαδο έχει η ρώσικη αγορά ωστόσο οι ελληνικές εξαγωγές παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα

IOC: Θετικές προοπτικές για το ελαιόλαδο έχει η ρώσικη αγορά ωστόσο οι ελληνικές εξαγωγές παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), οι εισαγωγές ελαιολάδου της Ρωσίας, αν και παρουσίασαν μικρή μείωση φέτος, παρουσιάζουν πολύ καλές προοπτικές σε σχέση με τις εισαγωγές της Κίνας. Το 2014 εισήγαγαν 35.000 τόνους ελαιολάδου η καθεμία, αν και η Ρωσία έχει σχεδόν το ένα δέκατο του πληθυσμού της Κίνας. Αυτό οφείλεται στο ότι η μέση ετήσια ρωσική κατανάλωση ανέρχεται στα 250 ml ανά άτομο, ενώ στην Κίνα είναι μικρότερη από δύο κουταλιές της σούπας. Ωστόσο η Ελλάδα, που φαίνεται να έχει ρίξει το βάρος στην κινέζικη αγορά, έχει καταφέρει να κερδίσει πολύ μικρό μερίδιο στη ρώσικη αγορά.
Συγκεκριμένα η Ισπανία αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ελαιολάδου της Ρωσία (ποσοστό 56%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (30%) και την Ελλάδα (9%). Από 2001 μέχρι το 2014 οι εισαγωγές ελαιολάδου στη Ρωσία δεκαπλασιάστηκαν.

Όσο για την Κίνα, μετά την κορύφωση που είχαμε κατά την περίοδο 2011/2012, που οι εισαγωγές στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έφτασαν τους 46.000 τόνους, στη συνέχεια ήταν αισθητά χαμηλότερες.

Στο μεταξύ το IOC αναφέρει ότι συνεχίστηκαν οι καλές προοπτικές του διεθνούς εμπορίου ελαιολάδου κατά τους πέντε πρώτους μήνες της νέας εμπορικής περιόδου 2014/15, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015. Αναλυτικότερα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος οι εισαγωγές ελαιολάδου και του πυρηνελαίου ήταν 7% υψηλότερες στη Βραζιλία, 5% στις ΗΠΑ όπου η ισχυρή αύξηση των εισαγωγών το Φεβρουάριο του 2015 υπερκάλυψε τις απώλειες που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015, και 2% στην Ιαπωνία.

Αντίθετα, οι εισαγωγές μειώθηκαν στη Ρωσία, την Αυστραλία και τον Καναδά. Στην περίπτωση της Αυστραλίας, οι εισαγωγές άρχισαν να μειώνονται το Νοέμβριο του 2014, ενώ στον Καναδά μειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015. Οι εισαγωγές στην Κίνα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το εμπόριο επιτραπέζιων ελιών
Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του καλλιεργητικού έτους 2014/2015 (δηλαδή από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015), οι εισαγωγές επιτραπέζιων ελιών παρουσίασαν αύξηση στην Βραζιλία (5%), στις Ηνωμένες Πολιτείες (5%) και στη Ρωσία (1%) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι εισαγωγές στην Αυστραλία (σε ποσοστό 17% από τον Νοέμβριο του 2014) και στον Καναδά (-2%).
Όσον αφορά τα κράτη μέλη της ΕΕ τα στοιχεία για τους τρεις πρώτους μήνες της περιόδου 2014/2015 δείχνουν αύξηση 30% στις εισαγωγές από τρίτες χώρες.
Πηγή>http://www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου