.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Καλλιεργήστε τα δικά σας βερίκοκα και άλλα πυρινόκαρπα.



Πώς δημιουργείται αυτό το μικρό φρούτο με το ζουμερό, νόστιμο, γεμάτο βιταμίνες 
καρπό και με το κουκούτσι του; Αυτό το κουκούτσι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε τη δικιά σας βερικοκιά. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ;
Τα μικρά φρούτα που μπορείτε να βρείτε στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ προέρχονται μόνο από θερμές νότιες και ηλιόλουστες χώρες όπως είναι η δικιά μας, η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία. Προκειμένου να έρθουν τα βερίκοκα στα σούπερ μάρκετ και τα άλλα σημεία πώλησης πρέπει να κοπούν άγουρα κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα φρούτα δεν μπορούν να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν για μεγάλη χρονική περίοδο. Πολλοί όμως δε γνωρίζουν ότι τα βερίκοκα αναπτύσσουν το πλήρες άρωμα και τη γεύση τους όταν μεγαλώνουν και ωριμάζουν επάνω στο δέντρο. Για να απολαμβάνετε λοιπόν νόστιμα και ζουμερά βερίκοκα το ιδανικό είναι να τα καλλιεργήσετε μόνοι σας.

Προτείνουμε να προετοιμάσετε το κουκούτσι αμέσως μετά την κατανάλωση του φρούτου καθώς αν το κουκούτσι εκτεθεί για πολλή ώρα στον αέρα, μειώνεται η ικανότητά του να βγάλει βλαστό. Αρχικά αφαιρέστε τα υπολείμματα του καρπού για να μη σαπίσουν. Υπάρχουν τρεις τρόποι να φυτέψετε το κουκούτσι: το κουκούτσι να παραμείνει όπως είναι, να έχει υποστεί κάποια επεξεργασία ή να έχει αφαιρεθεί ο σκληρός φλοιός.

Αν φυτέψετε το κουκούτσι όπως είναι, η διαδικασία της βλάστησης θα διαρκέσει περισσότερο καθώς το βλαστάρι πρέπει να σπάσει μόνο του το σκληρό φλοιό. Μπορείτε επίσης να τρίψετε το κουκούτσι με γυαλόχαρτο για να το προετοιμάσετε. Με τον τρόπο αυτό ο σπόρος θα απορροφά νερό ευκολότερα με αποτέλεσμα να βλαστήσει γρηγόρετα και να διαπεράσει το σκληρό φλοιό ευκολότερα.

Η τρίτη εκδοχή είναι να σπάσετε το σκληρό φλοιό και να φυτέψετε το σπόρο κατ' ευθείαν στο χώμα. Αν σκοπεύετε να φυτέψετε και το κουκούτσι και όχι μόνο το σπόρο, μια καλή ιδέα είναι να το βάλετε στην κατάψυξη για μια εβδομάδα: με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί ο χρόνος βλάστησης.

Το χώμα που θα χρησιμοποιήσετε για τη φύτευση πρέπει να είναι αμμώδες και χωρίς λίπασμα. Έτσι αποφεύγετε το σάπισμα. Αφού φυτέψετε το κουκούτσι ή το σπόρο, είναι σημαντικό να διατηρείτε την υγρασία του χώματος.  Με τα κουκούτσια των βερίκοκων πρέπει να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να περάσει ένας χρόνος μέχρι να φανούν τα πρώτα πράσινα βλαστάρια. Όταν πια θα είναι ορατά τοποθετήστε το σπορείο σε φωτεινό μέρος. Να θυμάστε ότι πρέπει να ποτίζετε το μικρό φυτό και να το προστατεύετε από τις ακτίνες του ηλίου.

Αν ζείτε σε θερμό μέρος, μπορείτε να φυτέψετε τη νεαρή βερικοκιά στον κήπο σας. Βεβαιωθείτε μόνο ότι θα είναι προστατευμένη από τη βροχή και τον αέρα.

Κατά την άνοιξη, ανθίζουν στη βερικοκιά άσπρα και ροζ άνθη. Ο κορμός θα αποκτήσει σιγά σιγά ένα κοκκινο καφέ χρώμα. Αν όλα πάνε καλά, η βερικοκιά θα βγάλει καρπούς για πρώτη φορά  μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια. Με αρκετό ήλιο τα μάγουλα του βερύκοκου θα γίνουν κόκκινα.

© volff – Fotolia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου