.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ασθένειες μηλιάς, αχλαδιάς και καρυδιάς αυτή την περίοδο

Στους εχθρούς και τις ασθένειες που απειλούν ή προσβάλλουν την μηλιά, την αχλαδιά και την καρυδιά, την περίοδο που διανύουμε, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, αναφέρεται η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.
Πιο αναλυτικά, ανά εχθρό/ασθένεια, οι ειδικοί του Κέντρου συνιστούν:

Καρπόκαψα (Carpocapsa pomonella) (Μηλιά – Αχλαδιά - Καρυδιά)
Να συνεχιστεί η προστασία των καρπών στις ορεινές – όψιμες περιοχές (οροπέδιο Λασιθίου, οροπέδιο Λιβάδι Κρουσώνα, ∆αμάστα, κ.α.).
Την περίοδο αυτή και μέχρι πριν τη συγκομιδή να γίνονται επαναλαμβανόμενοι ψεκασμοί με μεσοδιαστήματα επέμβασης 10 – 12 ημ.
Να χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα ανάλογου χρόνου αναμονής για τη συγκομιδή.
Να τηρείται αυστηρά το χρονικό διάστημα ασφαλείας από την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή που αναγράφεται στην ετικέτα.

Πικρή κηλίδωση
Είναι μη παρασιτική ασθένεια των μήλων που οφείλεται σε διαταραχή από ανεπαρκή εφοδιασμό των καρπών με ασβέστιο.
Διαπιστώνεται κυρίως κατά την αποθήκευση, μπορεί όμως να εμφανιστεί και πριν τη συγκομιδή. Εντονότερα εμφανίζεται:
-σε νεαρά δένδρα, ιδιαίτερα αν έχουν μικρή καρ̟οφορία,
-σε μεγάλου μεγέθους καρπούς,
-σε καρπούς που συγκομίζονται πρόωρα,
-σε ακανόνιστες αρδεύσεις,
-σε υπερβολική αζωτούχο λίπανση και
-σε αυστηρό κλάδεμα

Οδηγίες:
Συνιστώνται εφαρμογές εγκεκριμένων σκευασμάτων ασβεστίου. Να γίνουν 2 - 3 εφαρμογές ανά 15 – 20 ημέρες με τελευταία 2 εβδομάδες πριν την συγκομιδή.

Χρόνος εφαρμογής:
Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. 

Περισσότερες πληροφορίες στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου, κ. Νίκο Μπαγκή και Ε. Αλατσατιανό, τηλέφωνο 2810224948.

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου