.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Μέτωπο» Κρητικών αγροτών ενάντια στα μέτρα

Τις αντιδράσεις τους στη «φοροεπιδρομή» εναντίον του αγροτικού εισοδήματος, διοργανώνουν οι αγρότες του νομού Λασιθίου, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αίγιο.
Ειδικότερα σε επίπεδο Κρήτης, ηδη η αγροτική οργάνωση βρίσκεται σε συντονισμό με τους αγροτικούς συλλόγους Σητείας, Κριτσάς και Οροπεδίου Λασιθίου, για την προετοιμασία κινητοποιήσεων στο νομό.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, θα επιδιωχθεί συνεργασία και με άλλες αγροτικές οργανώσεις για τη διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με το προεδρείο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας τα νέα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου αποδεκατίζουν το αγροτικό εισόδημα, είναι αντιαναπτυξιακά και εξαναγκάζουν τους αγρότες να μην παράγουν, καθώς το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί υπέρμετρα, ενώ θα πολλαπλασιαστούν οι φόροι και οι εισφορές στον ΟΓΑ.
Στο μεταξύ, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας Νίκος Δασκαλάκης καλεί τους αγρότες να δημιουργήσουν συντονιστική επιτροπή σε επίπεδο νομού Λασιθίου για να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους. Στη σχετική γραπτή δήλωσή του ο κ. Δασκαλάκης αναφέρει:
«Η ανάγκη αντιμετώπισης των δύσκολων προβλημάτων που θα βρει μπροστά του ο αγροτικός κλάδος ενόψει των επικείμενων σκληρών φορολογικών, ασφαλιστικών και άλλων μέτρων που θα υποχρεωθεί να πάρει η Κυβέρνηση μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας καθώς και την ανάγκη διαμόρφωσης στρατηγικής και εθνικού σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα επιβάλλουν την ίδρυση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής έκφρασης Ελλήνων Αγροτών. Καλώ τους αγροτικούς συνδικαλιστικούς φορείς, ομάδες παραγωγών, συλλόγους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων καθώς και παραγωγούς αγρότες της περιοχής μας και όλους τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου να στηρίξουν άμεσα τη δημιουργία νομαρχιακής συντονιστικής επιτροπής να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την κίνησή για την επίτευξη του στόχου της και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων και ειδικότερα των γεωργών της περιοχής μας».
Ισχνή παρουσία στο Αίγιο
Αγροτικό συλλαλητήριο με ελάχιστη προσέλευση αγροτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σήμερα στα κατηργημένα διόδια της γέφυρας Σεληνούντα στην είσοδο της πόλης του Αιγίου.
Ειδικότερα, επί της οδού Κορίνθου μικρή ομάδα αγροτών από τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», που φέρει τιμητικά τα ονόματα των δύο ιστορικών αγροτοσυνδικαλιστών της Αχαΐας, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που έρχονται με το νέο μνημόνιο κι αφορούν τον αγροτικό κόσμο.
Οι αγρότες στάθηκαν στην άκρη του δρόμου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις. Μεταξύ των αιτημάτων τους, όπως αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους είναι:
- Τιμές παραγωγού στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και επιβίωσης. - Κατάργηση όλων των περιορισμών που επιβάλλει η ΚΑΠ στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
- Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων κι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες κι αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Αποφασίζουν τη στάση τους στον Έβρο
Το Σάββατο 30 Αυγούστου στις Φέρες συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, με πρωτοβουλία του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, για να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να πάρουν αποφάσεις για μελλοντικές κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα οι δυο σύλλογοι τονίζουν τα ακόλουθα:
«Συνάδελφοι Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι, Αλιείς,
Ο κλάδος μας και γενικότερα όλος ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας βιώνει ανελέητο πόλεμο, με φοροεισπρακτικά κι αντιπαραγωγικά μέτρα. Με μέτρα που έχουν ως μόνο σκοπό την εξόντωσή μας με την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στο πιάτο του καταναλωτή. Τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι οι τωρινοί κυβερνώντες τόνιζαν πως η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσε ν' αποτελέσει όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας.
Θέλουμε να ζήσουμε εδώ, στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Δεν θέλουμε να πετάξουμε αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας, τη γνώση της καλλιέργειας της γης, της εκτροφής ζώων, της αλίευσης στα νερά του τόπου μας.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι απέμεινε όρθιο. Αν θα τους επιτρέψουμε να γίνουμε ξανά μετανάστες κι αν θα ερημώσουν και πάλι τα χωριά μας.
Συνάδελφοι η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ήρθε η ώρα να στείλουμε το πιο σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχες και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, δεν υπάρχει επιστροφή.
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε:
Να διοργανώσουμε στις 30 -8-15 στις Φέρες συνάντηση ενημέρωσης Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων για τα προβλήματα που αφορούν:
    Τη φορολογία, τ’ αντιπλημμυρικά έργα
    Το συντονισμό για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης αγροτικής κινητοποίησης, που έχει γίνει στο νομό
    Τη νομική συμβουλή ώστε να καταθέσουμε αγωγή για την καθυστέρηση αποκατάστασης των ρηγμάτων στ’ αναχώματα.»

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δυστυχώς,τούτο το μήνα,,το πολύ κρασί ,η βαρεμάρα και η ζέστη δεν αφήνουν τον αγρότη να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται για τον Ελληνα παραγωγό.Επίτηδες λοιπόν επιλέγουν τον Αύγουστο που εκτός απο τις μύγες που είναι παχιές,είναι και μήνας των διακοπών για τους Ελληνες,να περνούν τα διάφορα μνημονιακά νομοσχέδα.Δεν λαμβάνουν όμως υπ'όψιν (για άλλη μιά φορά) ότι όταν ο αγρότης ξεσηκωθεί θα πέσει πείνα σε όλη την αστική Ελλάδα.Απο ότι φαίνεται,το σχέδιο των Ευρωπαίων δανειστών είναι απλό. Συρίκνωση του μικρού αγροτικού κλήρου και επικράτηση των μεγαλοτσιφλικάδων που αργότερα θα περάσουν στον έλεγχο των πολυεθνικών.Δεκαπλασιασμός των εισαγωγών αγροτικών προιόντων στην Ελλάδα από τρίτες χώρες λόγω έλλειψης παραγωγής.Εξαναγκασμός του μικρού αγρότη να ξεπουληθεί στις ξενόφερτες γεωργικές εταιρείες που είναι καθ,οδόν.(Τριπλασιασμός εισφορών ΟΓΑ,υπερβολική φορολόγηση,αδυναμία παραγωγής) Ευτυχώς μαθαίνουμε πως τα τραχτέρ που κλείνουν δρόμους,ζεσταίνονται σε όλη την επικράτεια,και οι αγρότες της χώρας μας δέν επηρεάζονται πλέον απο κυβερνήσεις και εκλογικά αποτελέσματα.Να είστε έτοιμοι...                      Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου