.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το μελισσόχορτο η λαγουδοφάι.

Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμερα

 http://www.flowmagazine.gr/images/uploads/to_melissoxorto_sti_therapeutiki_simera_1.jpg

Το μελισσόχορτο είναι ένα μέλος της οικογένειας της μέντας και θεωρείται κατευναστικό βότανο. Αυτό το βότανο είναι επίσης γνωστό ως Melissa officinalis, και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να μειώσει το άγχος, να θεραπεύσει τις αϋπνίες και να βελτιώσει τα συμπτώματα της δυσπεψίας. Το μελλισόχορτο έχει ερευνηθεί από τους εμπειρογνώμονες και βρέθηκε ότι προσφέρει πολλά μεγάλα οφέλη για την υγεία.

Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους για τη θεραπεία τσιμπημάτων από έντομα. Τα φύλλα του αναδύουν μια έντονη ξινή μυρωδιά με αποτέλεσμα να απωθεί τα έντομα. Τα αιθέρια έλαια που απελευθερώνονται από τα φύλλα χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της αϋπνίας, της νευρικότητας και του άγχους.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το μελισσόχορτο είναι πλούσιο σε καφεϊκό οξύ και ροσμαρινικό οξύ, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν δραστικές μορφές οξυγόνου. Επίσης περιέχει ευγενόλη, η οποία λειτουργεί σαν ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην επούλωση επώδυνων καταστάσεων. Αυτές οι ενώσεις προσφέρουν βαθιές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και προστατεύουν τη μεμβράνη λιπιδίων των κυττάρων.

Μία μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Toxicology and Industrial Health μελέτησε την ικανότητά του να μειώσει το οξειδωτικό στρες σε μέλη του προσωπικού ακτινολογίας που συνεχώς ασχολούνται με την ακτινοβολία που προκαλεί το στρες. Η μελέτη έδειξε ότι η λήψη για 30 ημέρες είχε θετική επίδραση στη μείωση λιπιδικής υπεροξείδωσης και βλάβης DNA.
http://www.flowmagazine.gr/images/uploads/to_melissoxorto_sti_therapeutiki_simera_1.jpg
Ανοσοποιητικό σύστημα

Το καφεϊκό και ροσμαρινικό οξύ στο μελισσόχορτο προσφέρει βαθιές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ερυθρότητα και κνησμό από μολύνσεις και το έκζεμα. Αυτά τα οξέα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά μεταξύ άλλων ενάντια στον πονόλαιμο, στην παρωτίτιδα και στον έρπητα.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στο Phytomedicine έδειξε ότι το μελισσόχορτο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση του ιού του απλού έρπητα στο δέρμα. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση ιών και του Candida albicans.
Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμεραΑυτό θα σήμαινε ότι οι ιοί, οι ζύμες, ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο εκχύλισμα μελισσόχορτου. Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το μελισσόχορτο είναι τόσο αποτελεσματικό στο να βοηθήσει τα άτομα να απαλλαχθούν από χρόνιες πεπτικές ενοχλήσεις.
Παράλληλα, μία μεγάλη γερμανική μελέτη έδειξε ότι το μελισσόχορτο αποτέλεσε εξαιρετικά αποτελεσματική στη θεραπεία των λοιμώξεων του απλού έρπητα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το βότανο μειώνει τον χρόνο επούλωσης του έρπητα των γεννητικών οργάνων και του επιχείλιου έρπητα.

Αντενδείξεις
Το μελισσόχορτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες σε έγκυες γυναίκες και στα άτομα που παίρνουν θυροξίνη για τον θυροειδή. Επίσης, πρέπει να δίνεται προσοχή κατά τη χορήγηση η από του στόματος θεραπεία για βρέφη και παιδιά. Οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη λήψη μεγάλων κλινικών δόσεων μελισσόχορτου.


Το διαβάσαμε από το: Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμερα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου