.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 04-08-2015


Η ΕΑΣ Ιεράπετρας ενημερώνει ότι υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει αυτός στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή ο επιβλέπων την χρήση τους. Για παράδειγμα σε μια οικογένεια τα παραστατικά αγοράς γεωργικών φαρμάκων εκδίδονται σε ένα από τα μέλη της, αλλά άλλο μέλος επιβλέπει τη χρήση. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να αποκτήσει το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης και δηλώνοντας ως επιβλέπων να επιτρέπεται η προμήθεια των γεωργικών φαρμάκων στα μέλη της οικογένειας, αφού έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη της χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Θα εκδοθεί για αυτό σχετική Υπουργική απόφαση.



Ως επαγγελματίας χρήστης, σύμφωνα με την νομοθεσία, ορίζεται κάθε πρόσωπο, που χρησιμοποιεί γεωργικά φάρμακα κατά την επαγγελματική του δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των χειριστών, των τεχνικών, των εργοδοτών και των αυτοαπασχολούμενων, τόσο στον γεωργικό τομέα όσο και σε άλλους τομείς.

 Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί για την απόκτηση του πιστοποιητικού από τους κατόχους θερμοκηπιακών μονάδων, παραγωγούς νωπών οπωροκηπευτικών-πωλητές λαϊκών αγορών, παραγωγούς που διακινούν προϊόντα στους χονδρεμπόρους καθώς και σε αυτούς που συμμετέχουν σε συνεργεία, που συγκροτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία από 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Άρα, η απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι υποχρεωτική για τους χρήστες.

Η παρακολούθηση προγράμματος κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωτική, σε αντίθεση με την υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού.

Το πιστοποιητικό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερομένους έπειτα από την συμμετοχή τους σε εξετάσεις που θα γίνουν σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα. Η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για πέντε χρόνια.

Ως πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης και πιστοποίησης είναι το ΤΕΙ Κρήτης με την ευθύνη του οποίου θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στην Ιεράπετρα.

Πηγή>http://www.radiovereniki.gr/





Η διαδικασία εξέτασης των ενδιαφερομένων για απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει ως εξής:

• Οι ενδιαφερόμενοι, πέραν των ατομικών στοιχείων (ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ) θα πρέπει να καταβάλλουν στα ιδιωτικά και δημόσια κέντρα εξέτασης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης την αξία του τέλους εξέτασης, καθώς η έκδοση και πληρωμή του διενεργείται αποκλειστικά από τα κέντρα Εξέτασης Πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

• Τα κέντρα Εξέτασης οφείλουν να εκδώσουν το προβλεπόμενο «ηλεκτρονικό παράβολο» με τη προβλεπόμενη διαδικασία. Ακολουθεί η ανάρτηση του παραβόλου στην ψηφιακή εφαρμογή, η καταχώρηση των στοιχείων των ατόμων που αποτελούν το τμήμα εξέτασης και η ημερομηνία και η ώρα εξέτασής τους, τουλάχιστον επτά(7) ημέρες μετά την ανωτέρω καταχώρηση.

• Τα στοιχεία των εξετάσεων (Κέντρο-ημερομηνία και ώρα εξετάσεων) αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου με σκοπό την ενημέρωση των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίες μπορούν να αποστείλουν ελεγκτικό κλιμάκιο για απροειδοποίητο έλεγχο.

• Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με τον σχετικό Κανονισμό Εξετάσεων Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

• Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στους φορείς Κατάρτισης και Πιστοποίησης, που λειτουργούν σε κάθε νομό.

Οι παραγωγοί της περιοχής μας, υπόχρεοι για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων να επικοινωνούν με την Ένωση Ιεράπετρας.

Για τους παραγωγούς της περιοχής μας παρέχεται η δυνατότητα ενός ηλεκτρονικού μαθήματος, το οποίο προετοιμάζει τους χρήστες για τις εξετάσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την απόκτηση του Πιστοποιητικού.

Το ηλεκτρονικό μάθημα περιέχει τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις των ερωτήσεων του Υπουργείου καθώς και την επεξήγηση αυτών.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα παροχής σε έντυπη μορφή των ερωτήσεων και απαντήσεων καθώς και η επεξήγηση αυτών.

Επιπλέον, παρέχεται συνοπτικό εκπαιδευτικό υλικό και στο τέλος κάθε ενότητας επαναληπτικά κουίζ και τεστ προσομοίωσης. Επισυνάπτεται, επίσης, οδηγός σύνδεσης και χρήσης του εκπαιδευτικού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα Γραφεία της Ένωσης Ιεράπετρας στους Παπαλάκκους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2842022248 εσωτερικά 111 και 118.



ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου