.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κάνε μια πράξη αγάπης κάθε μέρα και όλος ο κόσμος θα αλλάξει μπρος στα μάτια σου..



Έχουμε όλοι τόσο πολλές ευκαιρίες να αγαπήσουμε κι όμως είναι τόσο λίγες οι εκδηλώσεις αγάπης στον κόσμο.

Κοντεύει μεσημέρι.Το στυλιάρι της τσάπας έχει μουσκέψει για τα καλά απο τον ιδρώτα σου.Κοιτάς πίσω σου την σκαμμένη αυλακιά και καθώς η μυρωδιά του χώματος γεμίζει το μυαλό σου,η ψυχή σου χαίρεται για το κατόρθωμα σου.Ωρα είναι, λές, να ξεκουράσω λίγο τα χέρια μου. Καθίζεις κάτω απο τη σκιά της καρυδιάς που φύτεψες μικρός μαζί με τον πατέρα σου και ακουμπάς το τσαπί στα γόνατα.Ούτε τώρα θέλεις να το αποχωριστείς απο κοντά σου.Αδειάζεις το μυαλό σου και χαιδεύεις το χορτάρι.Το ιδιο χορτάρι που χάιδεψαν πολλές γενιές πρίν απο σένα.Ανθρωποι που πόνεσαν,χάρηκαν έκλαψαν,έφυγαν.Το μόνο που έμεινε είναι οι θύμισες και ο αέρας που φυσά γύρω απο τα αυτιά σου να τις αργοσαλεύει.Κάπου εκεί,υπάρχει ένα κενό.Θέλεις να το γεμίσεις όπως γεμίζεις με χώμα την πατάτα,αλλά δεν ξέρεις πώς.Σκέψου,λίγο:                                                                                                                                                                                        (Μενέλαος)

Άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι, κλαίνε μόνοι. Παιδιά κακοποιούνται και ηλικιωμένοι περνούν τις τελευταίες μέρες της ζωής τους χωρίς τρυφερότητα και αγάπη. Σε έναν κόσμο όπου υπάρχει τόσο φανερή ανάγκη για εκδηλώσεις αγάπης, καλό είναι να συνειδητοποιούμε την τεράστια δύναμη που έχουμε να βοηθήσουμε και να θεραπεύσουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους απλώσουμε το χέρι ή να τους σφίξουμε στην αγκαλιά μας.

Το τέλος της μέρας είναι μια καλή στιγμή για να αναλογιστούμε τι κάναμε για να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος, λίγο πιο φιλικός και στοργικός. Κι αν τα βράδια περνούν, το ένα μετά το άλλο και τίποτα δε μας έρχεται στο νου, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

Δε χρειάζονται μνημειώδεις πράξεις, αρκούν πράγματα απλά, τα οποία εύκολα μπορούν να γίνουν: εκείνο το τηλεφώνημα που δεν έχουμε κάνει, εκείνο το σημείωμα που αμελήσαμε να γράψουμε, εκείνη την πράξη καλοσύνης που παραλείψαμε να αναγνωρίσουμε. Όταν πρόκειται να δώσουμε αγάπη, οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και είμαστε όλοι χαρισματικοί.



Πηγή: http://www.awakengr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου