.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Με τα ψιλόρωγα στα 80 λεπτά αρχή για το επιτραπέζιο Κρήτης

Γιαννακοπούλου Φανη
Ξεκίνσαν τη ∆ευτέρα 3 Αυγούστου οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών και συγκεκριµένα σουλτανί από την Κρήτη, µε τιµές παραγωγού από 60 έως 80 λεπτά το κιλό, για τα σχετικά ψιλόρωγα 15 -17 χιλιοστών ρώγας, σύµφωνα µε τα πρώτα κλεισίµατα που έχουν γίνει µεταξύ εµπόρων και παραγωγών, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ η Agrenda.
Θα ακολουθήσουν οι εξαγωγές σουλτανί τύπου τόµσον (χοντρόρωγα) µόλις αυτά ωριµάσουν, σε τιµές που δεν έχουν ακόµα «κυκλοφορήσει» στην αγορά, πάντως υψηλότερες, εκτός απροόπτου, από τα 80 λεπτά.
Το άνοιγµα των capital control στα 100.000 ευρώ στις εισαγωγές, συµβάλει στη µείωση του κόστους µεταφοράς των σταφυλιών στη ∆υτική Ευρώπη, καθώς τα ψυγεία των εταιρειών που θα µεταφέρουν το προϊόν θα επιστρέφουν φορτωµένα κι έτσι οι εξαγωγικές εταιρείες δεν θα επιβαρύνονται µε το κόστος επιστροφής άδειων φορτηγών.
Στο µεταξύ, αµπελουργοί και επιχειρηµατίες εξαιτίας της έλλειψης ρευστών διαπιστώνουν ότι η εσωτερική αγορά βρίσκεται σχεδόν σε πλήρη αδράνεια, καθώς -όπως εκτιµούν- η ζήτηση έχει µειωθεί στο 1/10 σε σύγκριση µε τα προηγούµενα χρόνια στην πρώιµη ποικιλία σουπέριορ. Χαµηλές είναι και οι τιµές παραγωγού, µόλις 60 λεπτά το κιλό, ενώ τα προηγούµενα χρόνια έφθαναν το 1 ευρώ. Οι τιµές που παραλαµβάνουν το συσκευασµένο σουπέριορ τα µανάβικα είναι περίπου 80 λεπτά.
Να σηµειωθεί ότι φέτος η παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών στην Κρήτη είναι χαµηλότερη 40% από πέρυσι, λόγω των ζηµιών από το χαλάζι του Απριλίου.
«Και στην Κόρινθο αναµένεται µείωση παραγωγής φέτος, χωρίς ακόµα να έχουµε ξεκάθαρη εικόνα», σηµειώνει στην  Agrenda ο παραγωγός Αποστόλης Αποστολόπουλος από την περιοχή,  προσθέτοντας ότι «οι τιµές αναµένεται να ξεκινούν γύρω στο 1,50 ευρώ».
http://www.agronews.gr/
Πηγή>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου