.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Οι βροχές έπληξαν τα αμπέλια στην Κρήτη

Σημαντικές ζημιές φαίνεται ότι υπέστησαν μεγάλες ποσότητες επιτραπέζιων σταφυλιών στην Κρήτη, από τις έντονες βροχοπτώσεις που έγιναν στις 7 και τις 8 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τους αγρότες μεγάλες ποσότητες σταφυλιών, αναμένεται να αποκτήσουν ένα πορτοκαλί «στεφανάκι» στις ρώγες. Έτσι, ενώ τα σταφύλια θα είναι ασφαλή και εύγευστα, δεν θα είναι εξαγώγιμα, λόγω της εμφάνισής τους. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ άρχισαν ήδη τις περιοδείες τους στην ύπαιθρο για τις πρώτες εκτιμήσεις.
Στο μεταξύ, το Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά τους αμπελουργούς να καθαρίσουν από τις προβληματικές ρώγες τα σταφύλια μέσα στα αμπέλια και πριν τη συγκομιδή και να αποφύγουν τη χρήση χημικών ουσιών. Αυτή η διαδικασία προφανώς και απαιτεί είτε αρκετές ημέρες που θα την καταστήσουν αναποτελεσματική είτε μεγάλο ύψος εργατικών εξόδων, που θα απορροφήσουν το εισόδημα. Σύμφωνα με τους γεωπόνους του Κέντρου μετά τις βροχές τα σταφύλια απειλούνται από όξινη σήψη. (Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου)

Πηγή>agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου