.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί σπάμε το ρόδι την πρωτοχρονιά!

 

Γιατί σπάμε το ρόδι την πρωτοχρονιά!
για υγεία και ευημερία...

Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία, φορώντας όλοι κάτι καινούργιο για μία νέα αρχή και για καλή τύχη. Ο νοικοκύρης έχει στην τσέπη του ένα ρόδι για να είναι λειτουργημένο και αγιασμένο. Γυρνώντας στο σπίτι, δεν ανοίγει ο ίδιος την πόρτα, αλλά χτυπά για να του ανοίξουν και να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι, για να κάνει καλό ποδαρικό με το ρόδι στο χέρι. Μπαίνει στο σπίτι με το δεξί, σπάζει το ρόδι με όλη του τη δύναμη στο κεφαλόσκαλο και, όπως πετάγονται οι σπόροι, λέει:

"Με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσους σπόρους έχει το ρόδι, τόσα χρήματα να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά.
Όσο γεροί και όμορφοι είναι οι σπόροι, τόσο χαρούμενες και ευλογημένες να είναι οι μέρες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος!"
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πηγή:tampouloukia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου