.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να αντιμετωπίσετε το ωίδιο στο αγγούρι

Οι μυκητολογικές ασθένειες ταλαιπωρούν συχνά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες των κηπευτικών.
Η αγγουριά, μάλιστα, αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο, την προσβολή από ωίδιο. Τα ωίδια της αγγουριάς είναι τα Oidium spp, Sphaerotheca fuligena και Erysiphe cichoracearum.
Οι μύκητες αυτοί είναι επικίνδυνοι και προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Ο κίνδυνος μάλιστα απορρέει από το γεγονός πως τα ωίδια εγκαθίστανται εύκολα, προσβάλλοντας αρχικά τη βάση των φυτών και τα κατώτερα φύλλα. Και η επικινδυνότητά τους αυξάνεται αν ληφθεί υπόψη η δυσκολία αντιμετώπισής τους.
Σκευάσματα:Ύψιλον: Confer 10EC, Silvarus 80WG, Systhane 4,5EW,  Anorexia 25SC.
Bayer: Antracol Combi, Bayfidan 250 EC, Bayfidan 312 SC.
Dupont: Domark 10EC.
Syngenta: Ortiva 25 SC, Thiovit 80 WG, Topas 10 EC.
ΕφαρμογήΣυνιστώνται 1-3 ψεκασμοί φυλλώματος με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της ασθένειας και επανάληψη ανάλογα με την ένταση της προσβολής και της καιρικές συνθήκες.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου