.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να αντιμετωπίσετε το ωίδιο στο αγγούρι

Οι μυκητολογικές ασθένειες ταλαιπωρούν συχνά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες των κηπευτικών.
Η αγγουριά, μάλιστα, αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο, την προσβολή από ωίδιο. Τα ωίδια της αγγουριάς είναι τα Oidium spp, Sphaerotheca fuligena και Erysiphe cichoracearum.
Οι μύκητες αυτοί είναι επικίνδυνοι και προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Ο κίνδυνος μάλιστα απορρέει από το γεγονός πως τα ωίδια εγκαθίστανται εύκολα, προσβάλλοντας αρχικά τη βάση των φυτών και τα κατώτερα φύλλα. Και η επικινδυνότητά τους αυξάνεται αν ληφθεί υπόψη η δυσκολία αντιμετώπισής τους.
Σκευάσματα:Ύψιλον: Confer 10EC, Silvarus 80WG, Systhane 4,5EW,  Anorexia 25SC.
Bayer: Antracol Combi, Bayfidan 250 EC, Bayfidan 312 SC.
Dupont: Domark 10EC.
Syngenta: Ortiva 25 SC, Thiovit 80 WG, Topas 10 EC.
ΕφαρμογήΣυνιστώνται 1-3 ψεκασμοί φυλλώματος με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της ασθένειας και επανάληψη ανάλογα με την ένταση της προσβολής και της καιρικές συνθήκες.

Πηγή:http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου