.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πώς θα φτιάξετε εκχύλισμα απο την στέβια

Αποτέλεσμα εικόνας για χημικός σκίτσο φωτο

Χριστούγεννα έρχονται.Και τα γλυκά τούτες τις μέρες δεν λείπουν ποτέ απο το τραπέζι.Πώς να απολαύσεις όμως εκείνο το φανταστικό σιροπιαστό μπακλαβά η τα υπέροχα μελομακάρονα της γιαγιάς όταν ξέρεις ότι πάλι θα "χαλάσει" η ζυγαριά και θα δείχνει παραπάνω απο όσο πρέπει?
Η ότι λόγω κληρονομικότητας η αμαρτωλού γευστικού παρελθόντος ο διαβήτης δεν αστειεύεται?
Μην απελπίζεστε.Υπάρχει κάτι που σώζει την κατάσταση.
Φτιάξτε μόνοι σας ενα εκχύλισμα που θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε παντού αντί για ζάχαρη,ακόμα και στα γλυκά.
Κατ αρχήν θα πρέπει να μαζέψετε στέβια κόβοντας μεγάλα τμήματα απο τις κορυφές της κατα προτίμηση τις πρωινές ώρες,όταν δηλαδή τα αιθέρια αρώματα του φυτού είναι πιό έντονα.
Αφού αφαιρέσετε τυχόν μαυρισμένα φύλλα η τμήματα του φυτού ανάμεσα απο τα κλαράκια,πλύνετε καλά τη στέβια κόβοντας την σε χοντροκομμένα  κομάτια και βάλτε δυό φλυτζάνες περίπου σε ένα βάζο ανάλογου μεγέθους ώστε να χωρά  μέσα και μία φλυτζάνα ρακή.

Αφού γεμίσετε το βάζο με τη στέβια και τη ρακή,κλείστε το και αφήστε το να τραβήξει για 36 ώρες,ανακινώντας και αναποδογυρίζοντας αρκετές φορές .
Μετά στραγγίστε το εκχύλισμα με ένα σουρωτήρι η ενα τουλουπάνι.
Το πρασινωπό υγρό που έχετε,πρέπει τώρα να το βράσετε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Στο τέλος θα έχει φύγει το αλκοόλ και θα έχει μείνει το σιρόπι στέβιας το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε διατηρώντας το σε ένα μπουκαλάκι στο ψυγείο μέχρι και τρείς μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου